Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Платникам податку на прибуток: затверджено форму декларації за угодою про розподіл продукції

Дата: 15.12.2021 08:43
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

Платникам податку на прибуток: затверджено форму декларації за угодою про розподіл продукції

 

Наказом МФУ від 09.06.2021 № 332 затверджено форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за угодою про розподіл продукції.

Наказ № 332 визначає порядок складання та подання звітності інвесторів (операторів) з податку на прибуток підприємств за результатами діяльності за угодою про розподіл продукції.

Інвестори (оператори), які зобов’язані відповідно до ст. 336 ПКУ вести податковий облік та сплачувати податок на прибуток підприємств за угодами про розподіл продукції, матимуть можливість подавати декларацію починаючи з 01.01.2022 року.

Декларація подається інвестором (оператором) щоквартально за кожний звітний (податковий) період – квартал.

Строк подання декларації за І квартал, за ІІ квартал, за ІІІ квартал, за IV квартал – 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду – кварталу.

Вперше декларація подається за IV квартал 2021 року.

Інвестор (оператор) за угодою про розподіл продукції звільняється від обов’язку подавати фінансову звітність разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств.

Декларація подається до контролюючого органу за місцем реєстрації угоди про розподіл продукції, тобто за основним місцем обліку такої угоди.

Більш детальна інформація щодо порядку заповнення декларації наведена у листі ДПС від 17.11.2021 № 25530/7/99-00-21-02-01-07, який розміщений на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-pributok-pidpri/listi/2021-rik/.

 

 

Використання програмного РРО: необхідність оновлення забезпечення Каса з версією нижче ніж 1.0.2.2619

 

У разі використання програмного забезпечення ПРРО Каса з версією нижче ніж 1.0.2.2619, необхідно оновити програмне забезпечення додатків ПРРО Каса для операційних систем Windows та Android.

Перед оновленням програмного забезпечення необхідно створити резервну копію. Механізм резервного копіювання описано в розділі «Резервне копіювання» документу «ПРРО Каса – Керівництво користувача».

Після встановлення оновленої версії програмного забезпечення слід перевірити збереження даних та за необхідності відновити резервну копію.

Про необхідність оновлення наступних версій програмного забезпечення ПРРО Каса користувача буде проінформовано під час авторизації. Посилання на сторінку завантаження буде розміщено у діалоговому вікні.

Ознайомитись з зазначеною інформацією можна на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/534408.html

 

До уваги платників

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області повідомляє,що ДПС України на офіційному вебпорталі опублікувала інформаційне повідомлення: «До уваги платників податків – користувачів реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій!»

Ознайомитись з інформацією можна за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/532077.html

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора