Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 12:05
Кількість переглядів: 388

 

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день осіб з інвалідністю, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

 Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

Толерантність – це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям: терпіння, терпимості, розуміння, дружнього ставлення, адекватного сприйняття. 

 Відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю  – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.

   Люди з особливими потребами - такі ж як і ми. Їх багато, ми їх так мало бачимо серед нас тому, що ми не вміємо бути серед них. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з особливими потребами можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед такими людьми, що потребують захисту та підтримки. Бажаємо кожній людині з особливими потребами витримки, мужності, оптимізму, достатку в оселях та віри у світле майбутнє. Дякуємо усім, хто опікується  та допомагає  цій категорії людей, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги - реальний прояв милосердя, людяності та любові до ближнього.

КУ Центр надання соціальних

послуг Чкаловської сільської ради. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора