Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ПОНАД 30% НАСЕЛЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОХОПЛЕНО ЩЕПЛЕННЯМИ

Дата: 29.11.2021 15:13
Кількість переглядів: 316

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні відбулася традиційна нарада голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. В першу чергу обговорили рівень захворюваності на COVID19 в регіоні та темпи вакцинації.

Про хід проведення вакцинальної кампанії у Запорізькій області розповів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич. 

Він відзначив, що зріс рівень вакцинації у суботу та неділю. Минулих вихідних в області було зроблено 13 229 щеплень. Переважна більшість (9 429) було щеплено другою дозою. Всього минулого тижня в області проведено 69 тисяч щеплень. 

Загалом за час вакцинальної компанії в Запорізькій області  було використано 946 тисяч доз вакцини. Всього вакциновано  525 тисяч осіб (31,54% від всього населення області), дві дози отримали   420 тисяч ( 25% населення області).

Також Олексій Кулинич розповів, що  середня завантаженість лікарень по області складає  40%. На стаціонарі лікується 1296 осіб. Найбільше завантажені Кам’янсько-Дніпровська лікарня - зайнято 96% ліжок, Пологівська -  75 %, Енергодарська -  63%, Бердянська - 59%, Дніпрорудненська -  52 %. За час пандемії у Запорізькій області виявлено понад 170 тисяч хворих.

Голова ЗОДА Олександр Старух дав доручення розробити програму подальшої вакцинації жителів області з урахуванням цільових груп. Він зазначив, що вакцинальна кампанія конкретних груп, таких як освітяни, медпрацівники, держслужбовці, дала помітний результат - рівень захворюваності серед цих категорій зменшився, що позитивно впливає на статистику в регіоні в цілому. Треба продовжувати системну роботу, резюмував Олександр Старух. 

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора