Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ВИХІДНІ МЕНШЕ ТИСЯЧІ ЗАХВОРІЛИХ НА COVID-19

Дата: 29.11.2021 15:10
Кількість переглядів: 398

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ВИХІДНІ МЕНШЕ ТИСЯЧІ ЗАХВОРІЛИХ НА COVID-19

 29 листопада 2021 - 11:05

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Сьогодні традиційний ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов.

Посадовець розповів, що за за минулі вихідні в області зареєстровано 757 нових випадків захворювання на коронавірус  - 419 у суботу та 338 у неділю. Серед них 67 дітей та 4 медичних працівника. Померли від ускладнень на COVID-19  72  мешканці регіону. 

  • За ці вихідні сумарно маємо навіть менше тисячі нових хворих. Бо люди звертаються до лікаря у вихідні тільки у надскладних випадках, а так чекають понеділка, щоб піти до лікарні. Але мені дуже хочеться, щоб з понеділка статистика залишилась на рівні вихідних і поступово зменшувалась. До того ж, за розрахунками вчених, Україна вже пройшла найвищі показники захворюваності, пік позаду, тому є сподівання, що ситуація буде стабілізовуватися. Проте, розслаблятися нам не варто, - зазначив посадовець.

Перший заступник голови ОДА  поінформував  про новий штам коронавірусу “Омікрон”,  який вперше зафіксували в Південно-Африканській Республіці. Наразі вірус розповсюдився на Бельгію, Ізраїль, Німеччину, Гонконг та Великобританію. Вчені вважають його потенційно  більш небезпечним, ніж штам “Дельта”, адже він має  вдвічі більше мутацій.  

Щоб стабілізувати ситуацію з поширенням Covid-19, в регіоні продовжується активна кампанія з вакцинації населення. Протягом вихідних в області вакцинувалося більше 13 тисяч осіб. Наразі в області використовується чотири  вакцини проти коронавірусної хвороби -  Короновак, Комірнаті (Пфайзер), Астра-Зенека та Модерна.  Міністерство охорони здоров’я України рекомендує зосередитися на отриманні базового курсу вакцинації від COVID-19, а саме двох доз. 

  • Обов’язково потрібно вакцинуватися. Не треба боятися щеплень. Я  розумію, що недовіра до науки, недовіра до вакцин - це явища не нові, вони постійно крокують із розвитком людства. У 2018 році Всесвітня організація охорони здоров’я віднесла явище «недовіри до вакцин» до 10 загроз громадському здоров’ю. І, як показує пандемія COVID-19, недарма. Але повірте, якщо порівнювати  можливу нібито шкоду від  вакцинації та загрозу від ковіду - тут вибір очевидний. Тільки вакцинація, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Володимир Шустов також вкотре наголосив на необхідності дотримуватися карантинних обмежень та рекомендацій. 

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора