Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗА МИНУЛУ ДОБУ ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ВСТАНОВИЛА АНТИРЕКОРД ЗА КІЛЬКІСТЮ НОВИХ ХВОРИХ НА COVID19

Дата: 05.11.2021 15:11
Кількість переглядів: 321

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів щоденний брифінг на тему “Ситуація з COVID-19  в регіоні”. 

За минулу добу в області зафіксовано рекордну кількість нових  хворих за час пандемії - 1597 нових випадків, 22 особи не перенесли хворобу і померли. Одужала  281 особа.

Олександр Старух наголосив що ситуація із заповненістю лікарень залишається напруженою - ліжковий фонд заповнено на 78%.

  • Ковідні відділення працюють на максимумі потужностей. Хай вас не вводять в оману цифри, завантаженість зараз  менше  ніж 80% лише за рахунок додаткових ліжок і нових ковідних відділень, які ми розгортаємо в лікарнях регіону.Насправді ситуація стабільно важка. Вчора були у головному ковідному шпиталі регіону - 9-й міській лікарні, там завантажено 100% реанімаційних місць, - зазначив Олександр Старух.

Також очільник області нагадав про штрафні санкції, які чекають на тих хто порушує правила карантину, зокрема, пересуваються у громадському транспорті без відповідних документів. Олександр Старух розповів, що в регіоні відновилася робота мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних правил.

  • Вчора під час перевірки торговельного центру “Україна” не виявлено жодного порушення карантинних норм - відповідально ставиться адміністрація, відповідно ставляться громадяни. Це приємно відзначити. На жаль, не всі дотримуються норм. За останні дні складено два протоколи на водіїв громадського  транспорту через  перевезення більшої кількості пасажирів, ніж сидячих місць. Дев’ять пасажирів оштрафовано за пересування у громадському транспорті без ковід-сертифікатів. Нагадаю, таке порушення передбачає штраф у 17 тисяч гривень, - розповів голова ЗОДА.

Олександр Старух також повідомив, що за минулу добу  в Запорізькій області зроблено 13700 щеплень. Це сьомий показник в Україні. втім, менше за плановий показник, який для нашої області складає 15000 вакцинацій на добу.

Якщо Запорізька область буде дотримуватися таких темпів вакцинації, зможе знизити рівень захворюваності вже до нового року. Кількість вакцин достатня, пункти вакцинації працюють і у вихідні дні - всі жителі області мають можливість швидко і безпечно пройти щеплення.

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора