Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Відновлення лісосмуги

Дата: 02.11.2021 17:16
Кількість переглядів: 716

Фото без опису

Кожному, хто працює в аграрній галузі, відомо, що  полезахисні лісосмуги - невід'ємна складова полів. Їхня головна функція - захист ґрунту від водної та вітрової ерозії, підвищення врожайності сільськогосподарських культур. А ще вони є домівкою та прихистком диких птахів, тварин та комах.

В останнє десятиліття безоглядно і по варварськи винищуються сотні, а то й тисячі кілометрів лісосмуг. На їх місці розростаються порослі, або ж просто залишається пусте місце. На відновлення лісосмуг та подальший догляд за саджанцями необхідні сотні тисяч гривень, яких як завжди не вистачає. Тому ця проблема роками залишається невирішеною.

За ініціативи Віктора Короля, який працює єгерем Веселівського товариства мисливців і рибалок чкаловська мисливська бригада (Шепель Сергій, Макаренко Іван, Макаренко Ігор, Макаренко Іван (молодший), Микало Анатолій, Микало Володимир, Микало Сергій, Микало Антон, Чуб Володимир, Назаренко Анатолій, Середа Михайло, Поправка Володимир, Свищук Володимир, Голота Олексій), озброївшись лопатами, дружно та завзято висадили на місці колишньої лісосмуги плоди грецького горіха.

У нашому південному кліматі горіхи дуже добре дають сходи та приживаються і вже через 7-8 років можуть дати перші плоди. Крім цього, горіхова лісосмуга стане не тільки вітроупором а ще й дасть місцевим жителям корисні та смачні плоди.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора