Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ОЛЕКСАНДР СТАРУХ: КОЖЕН З НАС ОБИРАЄ – ПОТРАПИТИ В РЕАНІМАЦІЮ, ЧИ ПРОЙТИ ВАКЦИНАЦІЮ

Дата: 27.10.2021 14:18
Кількість переглядів: 266

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух відвідав обласну інфекційну клінічну лікарню. Ситуація із завантаженістю цього медичного закладу, який приймає найтяжчих хворих на COVID19, дуже складна – в реанімації, розрахованій на 6 місць, перебуває 13 хворих. Загалом зайнятість ліжок складає до 93%, більшість пацієнтів потребує кисневої терапії, або знаходиться під апаратами штучної вентиляції легень. Люди, які перебувають у важкому стані, здебільшого не вакциновані – відзначають лікарі.

  • Кожен з нас обирає – потрапити в реанімацію, чи пройти вакцинацію. Ми нагадуємо, що єдиний варіант, аби полегшити перебіг хвороби – це пройти вакцинацію. 95%, які потрапили в лікарні в тяжкому стані, -  не вакциновані. Вакцинальна кампанія у Запорізькій області продовжується. Ми досягли розрахункових  цифр в 10-11 тисяч щеплень на добу, але це замало. Для того, щоб вийти з цього затяжного піке, нам треба пришвидшити темпи вакцинації.  Я вдячний тим, хто ставиться до свого здоров’я більш відповідально. Ми в медичній системі маємо понад 90% вакцинованих,  у освітній галузі – близька 90%. Так  само очікуємо відповідальності від усіх інших груп, щоб люди берегли своє здоров’я, і не доводили ситуацію до апаратів ШВЛ, - наголосив Олександр Старух.

Голова ЗОДА розповів, що зараз посилена увага приділяється працівникам сфери громадського транспорту. Наразі в області вакциновано 53 % водіїв. А від завтра в регіоні починають діяти обмеження для пасажирів приміського транспорту.

  • Введено додаткові обмеження, і я закликаю всіх поставитися до цього з розумінням.  Міжміське сполучення  в області вже буде на тих же принципах, як національні перевезення – лише за наявності ПЛР тесту або ковід-сертифікату.  Від завтрашнього дня розпочнемо контроль за виконанням цих обмежень.  Треба зупинити поширення хвороби! Дякуємо лікарям, які тримають медичну лінію фронту, але давайте всі будуть піклуватися про себе, про своїх близьких, робити все, що треба і  дотримуватися всіх карантинних вимог, - зазначив Олександр Старух. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора