Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Збережемо та забезпечимо стабільну роботу медичної галузі у громаді!

Дата: 31.08.2021 16:04
Кількість переглядів: 799

Фото без опису

Шановні мешканці Чкаловської територіальної громади!

        КНП «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини» отримує фінансування із Національної служби здоров´я України (далі НСЗУ) та трансферти із сільської ради, але цих коштів критично не вистачає. Згідно законодавства заробітна плата медичним працівникам виплачується тільки за рахунок коштів отриманих від НСЗУ за укладені із населенням декларації, а утримання будівель, техніки, комунальні послуги повинна сплачувати сільська рада за кошти сільського бюджету.

Наразі у Чкаловській амбулаторії працює 3 лікаря: Душко Віктор Володимирович, Кучеров Сергій Петрович та Єщенко Любов Василівна.  Із лікарями Чкаловської амбулаторії укладено 1493 декларації: Душко В.В. – 1248, Кучеров С.П. – 69, Єщенко Л.В. – 176. У розрізі сіл 1493 декларації: с.Чкалове – 630, с.Коргіївка – 359, с.Калинівка – 157, с.Зелений Гай – 194, с.Гоголівка – 74, с.Мусіївка – 38, с.Добровольчеське – 41. Відповідно до нормативного законодавства по медичній галузі навантаження на 1 медичну сестру повинно складати 600 чоловік. У Чкаловській амбулаторії працює 7 медичних сестер, навантаження на кожну складає 213 чоловік.

Три роки сільська рада надмірно фінансувала медичну галузь, співфінансувала будівництво амбулаторії, придбання автомобілів, намагалася зберегти штатну чисельність працівників КНП, за кошти сільського бюджету утримувала медичних сестер (з умовою повноцінної, якісної роботи, дотримання трудової дисципліни, проведення роботи із населенням щодо збільшення кількості декларацій), але нажаль ситуація не змінилася, кількість договорів не збільшилася, а навіть навпаки. Через зменшення декларацій уже не вистачає коштів на виплату заробітної плати, а надалі це може призвести до скорочення медичних сестер у селах громади, які вже про це попереджені.

На нараді сільського голови із працівниками Чкаловської амбулаторії, яка відбулася 12.08.2021 року досягнуто домовленості та доручено головному лікарю Душку В.В.:

  1. Розробити графік виїзних прийомів лікарів у селах громади, довести його до керівництва сільської ради та населення.
  2. Вжити заходів щодо дотримання медичним персоналом трудової дисципліни, у разі порушення чи не відпрацювання робочого часу складати акти відсутності на робочому місці та застосовувати заходи адміністративного впливу (догани, звільнення).
  3. Провести разом зі старостами моніторинг населення, виявити мешканців, які не уклали декларації, проводити агітаційну та роз´яснювальну роботу щодо укладання декларацій із лікарями Чкаловської амбулаторії.

Шановні мешканці громади, якщо Ви хочете зберегти медичну галузь у громаді, щоб у сільських пунктах здоров´я працювали медичні сестри, запрошуємо Вас звернутися до Чкаловської амбулаторії із паспортом та ідентифікаційним кодом та підписати декларацію із одним із трьох лікарів на вибір. У цьому разі після призначення лікарем лікування Ви зможете звернутися до медичної сестри у своєму населеному пункті та отримати необхідні маніпуляції (уколи, крапельниці, вимірювання тиску, невідкладну допомогу, тощо).

Тільки шляхом збільшення кількості укладених декларацій із лікарями Чкаловської амбулаторії можливо забезпечити утримання штатних працівників та виплату їм заробітної плати.

 

Сільська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора