Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАПОРІЖЦЯМ РОЗПОВІДАЮТЬ, ЗА ЯКИХ УМОВ МОЖНА ЩЕПИТИ ДИТИНУ

Дата: 03.08.2021 15:09
Кількість переглядів: 243

Сьогодні, 3 серпня, заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман ознайомився з роботою пункту вакцинації у міській лікарні №8, яка знаходиться у Шевченківському районі м. Запоріжжя.

Едуард Брутман розповів, що на сьогодні у Запорізькій області триває 5 етап вакцинації, у рамках якого проводиться щеплення всіх верств населення. У пунктах є всі види вакцин: Pfizer-BioNTech, CoronaVac, AstraZeneca та Moderna. Кожного дня темпи вакцинації нарощуються та наразі в регіоні робиться близько 4,5 тисяч щеплень на добу. Так, проточном останньої доби вакциновано 4566 осіб. З них першу дозу отримали 2611, а другу (закінчили вакцинацію) 1955 запоріжців.

- Треба всім усвідомлювати, що краще зробити щеплення до осені, коли ще не почався сезонний ріст захворювань. Особисто я та моя родина зробили два щеплення та закінчили вакцинацію. Наразі під особливою увагою медичний персонал, педагоги та працівники сфери обслуговування. Саме вони у першу чергу мають зробити щеплення, - відзначив Едуард Брутман.

До того ж, запоріжці можуть не лише самостійно звертатися до лікарів, а й робити групову вакцинацію трудових колективів. Для цього на підприємство приїздить мобільна бригада медиків.

Окремо Едуард Брутман зупинився на рекомендаціях МОЗ щодо щеплення дітей від 12 років. Вакцинувати дитину необхідно, якщо вона має медичні покази та ризики розвитку ускладнень у разі захворювання на COVID. Також щепити рекомендовано дітей, які виїжджають за кордон для участі у спортивних змаганнях, олімпіадах чи на навчання. У разі, коли підліток виїжджає за кордон разом з родиною,  дитині потрібен сертифікат, який підтверджує вакцинацію. За умови, коли дитина зробила перше щеплення за кордоном та повернулася додому, друге щеплення потрібно робити вже в Україні.

Батьки дитини мають звернутися до педіатра чи сімейного лікаря за медичною довідкою.  Отримавши її, треба звернутися до пункту щеплення або центру масової вакцинації.

-  У Запоріжжі та області працюють мобільні бригади медиків, а також пукти щеплення та центри вакцинації. Їх графік роботи різниться, щоб люди мали змогу пройти щеплення у зручний для них час. Не варто зволікати та чекати чергову хвилю захворювання, впкцинуйтесь, захистіть себе та свою родину від тяжких наслідків ковіду, - наголосив Едуард Брутман.

Довідково.

Карту пунктів щеплень для проходження вакцинації У Запорізькій області можна переглянути за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора