Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

“Запорізькі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею”

Дата: 29.07.2021 08:42
Кількість переглядів: 291

Роботи на флагмані програми «Велике будівництво» йдуть рекордними темпами у цілодобовому режимі. Сьогодні плавкран «Захарій» встановив останню секцію прогонової будови верхової сторони споруди № 10.

Як зазначив заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань, нарешті можна розпочати опускання секцій вантового мосту. Ця робота доволі складна. Працювати будуть з гідравлічними домкратами, а опускання відбуватиметься по 50 міліметрів з кожного боку. Цю роботу  постійно контролюватимуть.

Після опускання секцій до визначених проєктом точок, їх зварять, заведуть ванти і потім лише опускатимуть всі разом на опорні частини.

Разом з цим, тривають роботи на інших ділянках верхової частини: на споруді № 6, заїзді до верхової споруди № 10 і на спорудах № 9, № 11, № 13 та № 14. У планах - завершити всі роботи цього року та відкрити автомобільний рух. Тому паралельно будівельники облаштовують з’їзд з мосту на Прибережну автомагістраль.

Після запуску руху по верховій частині, планують одразу розпочати будівельні роботи на низовій. Наразі у Кривій бухті триває збирання секцій та тимчасових споруд цієї частини мосту. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора