Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

“Запорізькі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею”

Дата: 29.07.2021 08:42
Кількість переглядів: 305

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Роботи на флагмані програми «Велике будівництво» йдуть рекордними темпами у цілодобовому режимі. Сьогодні плавкран «Захарій» встановив останню секцію прогонової будови верхової сторони споруди № 10.

Як зазначив заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань, нарешті можна розпочати опускання секцій вантового мосту. Ця робота доволі складна. Працювати будуть з гідравлічними домкратами, а опускання відбуватиметься по 50 міліметрів з кожного боку. Цю роботу  постійно контролюватимуть.

Після опускання секцій до визначених проєктом точок, їх зварять, заведуть ванти і потім лише опускатимуть всі разом на опорні частини.

Разом з цим, тривають роботи на інших ділянках верхової частини: на споруді № 6, заїзді до верхової споруди № 10 і на спорудах № 9, № 11, № 13 та № 14. У планах - завершити всі роботи цього року та відкрити автомобільний рух. Тому паралельно будівельники облаштовують з’їзд з мосту на Прибережну автомагістраль.

Після запуску руху по верховій частині, планують одразу розпочати будівельні роботи на низовій. Наразі у Кривій бухті триває збирання секцій та тимчасових споруд цієї частини мосту. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора