Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

19 квітня 2021 року у Чкаловській сільській раді відбулася зустріч із фахівцями Агенції розвитку Мелітополя та Центру стратегічного розвитку територій

Дата: 20.04.2021 07:58
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

19 квітня 2021 року у Чкаловській сільській раді відбулася зустріч із фахівцями Агенції розвитку Мелітополя та Центру стратегічного розвитку територій.

Зустріч відбулася за ініціативи Народного депутата Сергія Мінька в рамках реалізації проєкту з розробки Стратегічного пріоритетного розвитку Мелітопольського району, до якого наразі входить Чкаловська територіальна громада, та формування простору взаємодії між громадами та Агенцією розвитку Мелітополя.

У ході зустрічі відбувся відкритий діалог та спілкування  між представниками Агенції та представниками територіальної громади, які були спрямовані на визначення та обговорення найбільш актуальних та гострих проблем громади, пошук можливих шляхів вирішення, обговорення можливостей, які відкриваються перед громадами, як проєкти розвитку, співпраця із іншими громадами та міжнародними програмами та донорськими організаціями.

Головними проблемами території Чкаловської ТГ визначено: відсутність достатньої кількості робочих місць, територіальна віддаленість від районного та обласного центрів, погана логістика, незадовільний стан доріг та деяких об´єктів соціально-культурної сфери, відсутність державної підтримки мілкого та середнього аграрного бізнесу.

         Сільський голова Станіслав Калиновський повідомив про досвід Чкаловської сільської ради у розробці та реалізації проектів та висловив обурення тим, що у відборі проектів перевага віддається багаточисельним, великим громадам, а малі громади залишаються зі своїми проблемами один на один. Сільський голова висловив сподівання що такий підхід зміниться і вищі органи влади звернуть особливу увагу на малочисельні, сільські територіальні громади.

 

Секретар сільської ради

Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора