Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

УВАГА! Чкаловська територіальна громада у «червоній зоні».

Дата: 08.04.2021 18:27
Кількість переглядів: 1289

Фото без опису

Сьогодні 08 квітня відбулося засідання місцевої комісії ТЕБ та НС Чкаловської сільської ради на якому заслухано питання про епідемічну ситуацію на території територіальної громади, району, області та держави в цілому, виконання протиепідемічних заходів стосовно запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – СОVID-19) на території Чкаловської ТГ та подальші дії.

Сільський голова Станіслав Калиновський повідомив про вранішнє засідання обласної комісії ТЕБ та НС, яка прийняла рішення та ввела Запорізьку область у «червону зону», що означає ряд суттєвих обмежень. Для нашої громади це найголовніше стосується роботи шкіл.

За інформацією головного лікаря КНП «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини» Віктора Душка на території Чкаловської громади станом на 08.04.2021 року лише 4 хворих на СОVID, однак стрімко зростає кількість хворих на сезонні захворювання такі як грип та ОРВІ. Крім цього головний лікар повідомив, що у амбулаторії є в наявності 150 доз вакцини Ковішилд, однак план по вакцинації не виконується та закликав усіх присутніх доносити інформацію до населення про важливість та дієвість вакцинації.

Запрошена на засідання начальник Веселівського районного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Остапчук детально доповіла про ситуацію із захворюванням у районі, області та в державі. Вона наголосила на тому, що усі вже звикли до карантину та не сприймають його всерйоз, що категорично не правильно. Необхідно посилити виконання карантинних заходів, оголошення для людей, робота у закритому режимі та дистанційно, використання масок, дезінфекторів, соціальна дистанція, це те, що може допомогти знизити ризик захворювання. Світлана Остапчук наголосила, що імунітет виробляється тільки у тих хто перехворів, або вакцинувався.

Своє слово по черзі виказали присутні директори шкіл громади, які підтримали рішення про запровадження «червоної зони» та переведення учнів 5-11 класів на навчання у дистанційному режимі з понеділка 12 квітня. В цей час учні початкових 1-4 класів на вихованці дитячих садків продовжують навчання у звичайній формі.

Активно зваживши усі за та проти комісія майже одностайно прийняла рішення запровадити на території Чкаловської територіальної громади «червону зону», активізувати роз´яснювальну роботу, щодо необхідності проведення вакцинації від коронавірусної хвороби, відновити попереджувальні оголошення на територіях населених пунктів громади, проводити серед населення.

Рішення комісії набуває чинності з неділі 11 квітня.

 

Секретар сільської ради Ірина БАБИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора