Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Зустріч із податківцями

Дата: 25.03.2021 18:13
Кількість переглядів: 977

Фото без опису

 

23 березня у залі засідань Чкаловської сільської ради відбулася зустріч  громадян, які самостійно обробляють свої земельні частки (паї) із інспекторами Мелітопольської податкової інспекції. На зустрічі були присутні одноосібники майже із усіх сіл нашої територіальної громади. Головна ціль візиту податківців це проведення роз´яснювальної роботи щодо декларування доходів, отриманих у 2020 році.

Основну роль оратора на зібранні виконав сільський голова Станіслав Калиновський, який нагадав усім присутнім, що територія Чкаловської сільської ради перебуває у сільськогосподарському регіоні та не має великих підприємств-платників податків, а основними бюджетоутворюючими податками є плата за землю та податок з доходів фізичних осіб. За рахунок бюджету сільська рада утримує об´єкти соціальної сфери, а це школи, дитячі садки, будинки культури, бібліотеки, медичні заклади, намагається достойно утримувати об´єкти благоустрою, а це комунальні дороги, вуличне освітлення, пам´ятники та обеліски, тощо. Сільський голова повідомив, що на території громади близько 900 земельних паїв обробляються їх власниками самостійно і кожен із них відповідно до Податкового кодексу України зобов´язаний подати до податкової інспекції декларацію про отриманий дохід та сплатити податок з доходів фізичних осіб у розмірі 18% від отриманого доходу.

У відповідь сільському голові виступили кілька присутніх, які поскаржилися на відсутність державної підтримки сільгоспвиробників, дорожнечу паливно-мастильних матеріалів, добрив, посівного матеріалу, низькі закупівельні ціни на зерно та залежність від погодних умов.

Повертаючись в історію згадаємо, що колись на території теперішньої територіальної громади здійснювали діяльність колгоспи, які на цій самій площі землі, повністю забезпечували роботою селян, утримували соціальну сферу, будували житло, дороги. Згодом землі реформованих колгоспів дісталися їх членам зовсім безкоштовно. І приймаючи у власність по 7-8 гектарів землі їх власники повинні були усвідомлювати, що разом із землею вони приймають на себе частину відповідальності за усі об´єкти соціальної сфери за забезпечення життєдіяльності наших сіл.

Якщо ми хочемо, щоб наші діти та онуки ішли до школи та дитячого садочка безпосередньо у своєму селі, щоб у сільському пункті здоров´я працювала медична сестра, яка надасть допомогу нашим батькам, бабусям та дідусям, на свята у будинках культури відбувалися концерти у яких будуть приймати участь наші діти, вночі вулиці освітлювалися, а бур´яни викошувалися, то необхідно добросовісно сплачувати податки.

Сільська рада закликає усіх власників земельних часток (паїв) не зволікати, подати декларації про доходи за минулий рік, добросовісно задекларувати отриманий дохід та сплатити податок до бюджету.

 

Секретар сільської ради Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора