Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Чкаловська сімейна амбулаторія в роботі

Дата: 25.03.2021 17:18
Кількість переглядів: 1806

Фото без опису

Ще зовсім  молода  Чкаловська ОТГ, але багато змін сталося на краще з  часу її заснування. Одна з них це новозбудована сільська амбулаторія в селі Чкалове. У 2018 році, коли по всій Україні розпочалося запровадження державної програми «Доступна медицина» Чкаловська об'єднана територіальна громада отримала можливість збудувати на своїй території нову лікарняну амбулаторію, придбати спеціалізований автомобіль та обладнання для запровадження телемедицини. Амбулаторія побудована за кошти державного (90%) та місцевого (10%) бюджетів і є чудовим прикладом співпраці держави і громади. 

Гарні, добре оснащені кабінети амбулаторії, ввічливий персонал усе це створено для мешканців громади.

Очолює Комунальне некомерційне підприємство «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини»  головний лікар Душко Віктор Володимирович. Із 2 березня поточного року у амбулаторії розпочав роботу  лікар - терапевт високого рівня Кучеров Сергій Петрович. Лікарі чекають на своїх пацієнтів з 8.00 до 15.45 години. Також тут працює лабораторія, лаборант  Овдієнко Галина Іванівна здійснює прийом аналізів  з 8.00 до 9.30 години.

Сільська рада доклала усіх зусиль для збереження пунктів здоров´я (колишні ФАПи) та штатних медичних сестер у селах громади. Після призначення лікарем лікування, сільські мешканці мають змогу провести усі маніпуляції у пункті здоров´я безпосередньо у своєму селі за місцем проживання.

Останні кілька років нагальним питанням медицини стоїть відкриття аптечного пункту при амбулаторії. Для керівництва громади вирішення цього питання є першочерговим. Сільський голова не припиняє пошуки та переговори з власниками аптек у смт.Веселе, щодо відкриття аптечного пункту. А тому є надія в найближчий час аптечний пункт запрацює і вирішить складне питання мешканців громади щодо придбання  медпрепаратів.

Належне існування Чкаловської амбулаторії та сільських пунктів здоров´я у громаді напряму залежить від кількості декларацій, підписаних із її лікарями. Бо саме за рахунок коштів, отриманих від Національної служби здоров´я за укладені декларацій, виплачується заробітна плата штатним працівникам амбулаторії.

Лікарі Душко В.В., Кучеров С.П. та Єщенко Л.В. запрошують мешканців Чкаловської територіальної громади до підписання декларацій саме з лікарями КНП «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора