Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Кампанія «Декларування - 2021», списання боргу та інше: мелітопольські податківці проводять зустрічі з представниками ОТГ

Дата: 27.02.2021 10:26
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

Особливості цьогорічної кампанії декларування, списання податкового боргу та заборгованості по єдиному внеску, а також інші питання були розглянуті на  семінарі, проведеному мелітопольськими податківцями з представниками територіальних громад Мелітопольського району. У роботі семінару також взяли участь голова Мелітопольської районної державної адміністрації Володимир Цап та заступник голови Мелітопольської районної ради Андрій Сігута.

            Під час зустрічі начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін повідомив про основні питання, пов’язані з деклараційною кампанією. Він наголосив, що добровільне щорічне декларування доходів громадян є суттєвим резервом бюджетів місцевих громад та акцентував увагу на необхідності проведення інвентаризації земель та залучення до декларування громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари і отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб - орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, і отримують дохід у вигляді орендної плати.

            Начальник Мелітопольського відділу  по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Запорізькій області Наталя Перошенкова проінформувала про списання заборгованості по єдиному внеску відповідно до Закону України від 08.07.2010 2464  (у редакції Закону №1072) та про списання податкового боргу відповідно до пункту 2³ пірозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України. Особливу увагу вона приділила питанню розшуку боржників, переліки яких були надіслані до територіальних громад для оприлюднення, та наголосила, що зменшення податкового боргу є одним із джерел наповнення бюджетів.

            Окрім цього, на семінарі обговорювались питання незаконної торгівлі підакцизними товарами без наявності ліцензій, легалізації найманої праці, електронної звітності тощо.

            В ході проведеного заходу податківці неодноразово зазначали, що системна співпраця податкових органів з територіальними громадами щодо залучення додаткових резервів призведе до повного використання наявної бази оподаткування та надасть можливість збільшити надходження податків, зборів та платежів до місцевих бюджетів.

Учасники зустрічі визначили орієнтири та погодили основні напрями роботи по взаємодії Головного управління ДПС у Запорізькій області з територіальними громадами Мелітопольського району, а також домовились про співпрацю стосовно обміну інформацією, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів громад.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора