Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Вартість послуг на гарячу воду та тепло для населення цієї зими не буде зростати

Дата: 12.02.2021 16:58
Кількість переглядів: 290

Міські голови міст Запорізької області доєдналися до ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води громадянам України. Це дозволить стабільно завершити цей опалювальний сезон та своєчасно підготуватися до наступного. 

У Запорізькій області до Меморандуму доєдналися найбільші міста регіону, зокрема, Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь, Бердянськ та інші. 

  • Я як Мелітопольський міський голова, дуже задоволений тим, що звернення мелітопольців, а також мешканців інших міст щодо зниження тарифів на газ та опалення для населення, Президентом України було почуто, і ось маємо результат, – розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час селекторної наради поспілкувався з міськими головами, які приєдналися до Меморандуму, та  привітав їх рішення: 

  • Позитивним є те, що очільники міст нашої області активно підтримали ініціативу Президента. Це гарантія теплих домівок цієї зими для мешканців нашої області. Підприємства теплопостачання безперебійно отримуватимуть газ упродовж всього опалювального сезону.   Для них передбачені відстрочка оплати та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, що врахована в тарифах на тепло. Уряд же, в свою чергу, гарантує, що ці компенсації не ляжуть на плечі органів місцевого самоврядування, – сказав Олександр Старух. 

Меморандум між Кабінетом Міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мерами українських міст було укладено сьогодні.

Від Уряду документ підписали міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та перший заступник міністра енергетики Юрій Вітренко. 

В рамках Меморандуму «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Також очільник області Олександр Старух звернувся до міських голів з проханням проінформувати людей, що найближчими місяцями ціна на опалення не зміниться.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора