Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 08.02.2021 16:19
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

Питання погашення заборгованості в центрі уваги податківців

 

Днями мелітопольські податківці спільно з представниками фінансового управління Мелітопольської міської ради провели зустріч з підприємцями щодо погашення існуючих боргів зі сплати місцевих податків і зборів, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

В ході організованого заходу були обговорені проблемні питання і тимчасові фінансові труднощі, які виникають у платників при веденні бізнесу,  що приводить до утворення заборгованості з податкових платежів, та визначено стратегію погашення існуючих боргів.

Начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський пояснив присутнім на зустрічі представникам бізнесу, що робота з погашення податкового боргу є одним з пріоритетних напрямків та потребує пильної уваги, оскільки податкові зобов’язання повинні надходити до бюджетів своєчасно.

Так, за результатами проведеного заходу з присутніми підприємцями узгоджено питання погашення заборгованості по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на загальну суму більше 400 тисяч гривень до кінця лютого 2021 року.

            Крім цього, наприкінці зустрічі мелітопольські податківці та представники місцевої влади вирішили на постійній основі проводити аналогічні спільні заходи.

 

 

Декларування доходів: право чи обов'язок? Вебінар для запоріжців

 

Запорізькі податківці продовжують онлайн взаємодію з платниками. Черговий вебінар був присвячений цьогорічній кампанії декларування доходів громадян.

Хто, за яких умов та в який термін повинен обов'язково подати річну декларацію, а хто може скористатися податковою знижкою – ці та інші питання роз'яснювала заступниця начальника управління-начальниця відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Ірина Лізогубова.

Процес декларування доходів за 2020 рік розпочався з 1 січня 2021 року і завершиться 30 квітня. Упродовж цього періоду зобов'язані задекларувати доходи ті громадяни, які їх отримували не від податкових агентів і з цих сум не були сплачені податки. Так, серед таких: іноземні доходи, від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна, від реалізації власної сільськогосподарської продукції, від продажу цінних паперів та корпоративних прав, від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності, а також спадщина, подарунки та інші доходи.

Також запоріжці можуть скористатися правом на отримання знижки, якщо у 2020 році вони мали певні витрати. Це, зокрема: сплата за своє навчання і навчання члена сім'ї першого ступеня споріднення, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі і пенсійні внески, сплачені громадянином страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення, а також витрати за переобладнання власного транспортного засобу на альтернативні види біопалива, оплату допоміжних репродуктивних технологій, вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини та інші.

Направити документи на податкову знижку можна упродовж всього 2021 року.

Для подання декларації є можливість обрати один із трьох способів: в Електронному кабінеті за допомогою електронного ключа, відправити поштою або за місцем реєстрації у Центрах обслуговування платників податкових інспекцій.

 

Більше інформації про кампанію "Декларування 2021" – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

 

У Запоріжжі аферисти виманюють кошти у підприємців для фейкової комісії

 

Шахраї не полишають спроб наживи на довірливих громадянах. Так, 5 лютого на телефони деяких запорізьких суб’єктів підприємництва надходили дзвінки із сумнівними пропозиціями. Невстановлені особи від імені начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області пропонували переказати кошти нібито для успішного проходження перевірки "податкової комісії".

Останній номер, який використовували аферисти: +380 (66) 705 89 30.

Закликаємо платників податків не піддаватися на провокації, не переказувати кошти і у разі надходжень подібних дзвінків або повідомлень негайно звертатися до правоохоронних органів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора