Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

28 січня 2021 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Чкаловської сільської ради.

Дата: 02.02.2021 15:03
Кількість переглядів: 631

Фото без опису

     28 січня 2021 року відбулося перше у поточному році засідання виконавчого комітету Чкаловської сільської ради. На засідання запрошувались директори комунальних підприємств, директори закладів культури та бібліотекари. До порядку денного засідання включено 10 питань.

     Особливу увагу члени виконкому звернули на питання №№ 2 та 3 порядку денного засідання:

«2. Звіт про виконання річного плану роботи закладів культури об'єднаної територіальної громади  за 2020 рік та затвердження планів роботи на 2021 рік

«3. Про звіти директорів комунальних підприємств про виконання планів роботи за 2020 рік та їх плани роботи на 2021 рік.

         У ході обговорення звітів керівників закладів культури виступила заступник сільського голови Ольга Кривко, яка коротко інформувала засідання про роботу усіх закладів культури громади та зауважила, що в умовах карантину 2020 року та мінімального фінансування, більшість заходів проведено не у запланованому форматі.  Членами виконкому було відзначено роботу директорів закладів культури, які почали оприлюднювати свої заходи на сторінках Фейсбуку, а також внесли пропозицію включити до планів роботи будинків культури заходи, щодо привітань трудових колективів із професійними святами, а також привітання жителів села із ювілейними днями народження. Загалом роботу закладів культури визнано задовільною, але такою, що потребує вдосконалення. Керівників закладів культури налаштовано на підтримання нового формату подання своєї роботи, а саме оприлюднення заходів на офіційному сайті сільської ради, на сторінці у Фейсбуці та у районній газеті «Колос».

     Найтриваліше тривало розгляд питання діяльності комунальних підприємств громади. Заслухавши по черзі звіти директорів КП та їх плани роботи на 2021 рік, голова виконкому Станіслав Калиновський мав до кожного багато запитань та наголосив, що стабільну роботу наразі показують лише два підприємства «Чкалово» та «Джерело», яких сільська рада забезпечила двома новими тракторами та деяким інвентарем, що дає їм можливість заробляти на додаткових послугах. Решта КП лише тримаються на плаву та потребують фінансової підтримки. Сільський голова попередив директорів комунальних підприємств, що питання підняття тарифів на водопостачання не повинно підніматися, а забезпечити беззбиткову роботу підпорядкованих підприємств необхідно за рахунок надання додаткових послуг юридичним та фізичним особам. За результатами обговорення визначено основні напрямки діяльності комунальних підприємств, а це початок робіт по заміні центрального водогону у с.Гоголівка, трубу для якого вже закуплено за кошти сільського бюджету, завершення заміни сільського водогону у с.Калинівка, перенесення засобів обліку води до зони розмежування центральної водомережі (місце врізки) у с.Корніївка, зменшення заборгованості за спожиту воду  в усіх населених пунктах.

     Решта питань порядку денного були розглянуті у більш прискореному темпі, оскільки з усіма доповідями, матеріалами та проектами рішень члени виконкому були своєчасно ознайомлені. Заслухали звіти про роботу зі зверненнями громадян, надання адміністративних послуг, розглянули проект програми соціально-економічного розвитку на 2021 рік, Порядок справляння батьківської плати та надання пільг за харчування в закладах освіти, надали пільги на харчування дітям-інвалідам, дітям із малозабезпечених та багатодітних сімей, а також зняли із обліку площу житлових будинків, які зруйновані на території Гоголівського старостинського округу.

 

Секретар виконкому

Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора