Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Державна дотація за утримання бджолосімей стала передноворічним подарунком

Дата: 03.01.2021 11:51
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

      Напередодні нового 2021 року бджолярі Чкаловської об´єднаної територіальної громади отримали спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявних бджолосімей. Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації ставить 60 000 гривень одному отримувачу.

      Обов´язковою умовою отримання дотації було наявність ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку та державна реєстрація потужності в управлінні Держпродсоживслужби.

      18 власників пасік Чкаловської ОТГ до 1 жовтня надали необхідні документи до сільської ради та в кінці грудня 2020 року отримали кошти на власні банківські рахунки. Загальна сума нарахованої державної дотації становить 186 тисяч 400 грн.

      Отримані кошти стали невеликою втіхою за всі переживання та збитки, отримані внаслідок масової загибелі бджіл у минулому році.

 

Секретар сільської ради

Ірина БАБИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора