Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 26.11.2020 13:37
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

За 10 місяців 976 мелітопольців та веселівців започаткували власний бізнес

 

За десять місяців цього року на Мелітопольщині та Веселівщині зареєстрували власну справу 976 суб'єктів господарювання, серед яких 855 фізичних осіб-підприємців та 121 юридична особа. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість нових платників зросла на 71.

Так, протягом  січня - жовтня поточного року в місті Мелітополі запровадили підприємницьку діяльність 636 підприємців та 92 юридичні особи, в Мелітопольському районі - 143 підприємця та 19 юридичних осіб, у Веселівському районі  - 76 фізичних осіб - підприємців та 10 суб'єктів господарювання-юридичних  осіб.

У жовтні 2020 року зареєстрували свою діяльність 139 осіб, з них 122 підприємця та 17 підприємств.

На початок листопада загальна кількість мелітопольських та веселівських компаній, організацій, установ і підприємців, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Запорізькій області, склала 15262, що майже на 200 більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Зокрема, у Мелітопольському та Веселівському регіонах нараховується 10732 СПД-фізичних осіб та 4530 СГД-юридичних осіб.

 

 

Запорізькі підприємства і підприємці погасили 577 мільйонів гривень податкового боргу

 

У січні-жовтні податковий борг в регіоні скоротився на 577 мільйонів гривень. Станом на 1 листопада запорізькі суб'єкти господарювання заборгували перед державним бюджетом 2,8 мільярда, до місцевих скарбниць своєчасно не було сплачено 767 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

У результаті заходів, проведених спеціалістами податкової служби, до бюджету надійшло 165 мільйонів. Так, з рахунків боржників стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівки на загальну суму 15 мільйонів. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до скарбниць залучено майже 14 мільйонів. Від реалізації дебіторської заборгованості бюджети отримали 3,4 мільйона. За рахунок виділення коштів органами управління комунальних та державних підприємств недоїмку скорочено на 2,6 мільйона.

Крім того, до суду направлено 753 позови про стягнення боргу в сумі 756,8 мільйона. На дачний час винесені 153 рішення на суму 397 мільйонів, з якої вже сплачено 19 мільйонів.

Також з початку року списано безнадійний податковий борг у розмірі 1,2 мільярда, у тому числі, 1 мільярд 119 мільйонів – у зв’язку з ліквідацією боржників-банкрутів.

Упродовж десяти місяців борги з єдиного внеску зменшились на 81 мільйон, зокрема, завдяки спільній роботі з органами Державної виконавчої служби – на 30 мільйонів. Загальна сума списаної заборгованості склала понад 26 мільйонів.

Нагадаємо, інформація про суб'єктів господарювання, які мають податковий борг, розміщена на сайті податкової служби: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html.

 

 

Шахраї знову намагаються ошукати запорізьких підприємців

 

За відпрацьованою схемою аферисти телефонують підприємцям та від імені керівництва податкової служби регіону виманюють гроші.

Цього разу вони представляються начальником Головного управління ДПС у Запорізькій області та пропонують перерахувати кошти за "лояльне ставлення до бізнесу". Останній номер телефону, з якого надходили "пропозиції": 063 457-36-59.

Застерігаємо платників, такі дзвінки або повідомлення у месенджерах – це   шахрайство. Тож, не варто вступати в контакт з аферистами. Одразу ж звертайтеся до правоохоронних органів.

 

 

Розширено перелік звільнених від ПДВ товарів для боротьби з COVID-19

 

Постановами КМУ від 28.10.2020 №1033 (чинна з 31.10.2020) та від 16.11.2020 №1112 (чинна із 17.11.2020) «Про внесення змін до переліків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. N 224 і 225»:

- внесені нові позиції до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для боротьби з COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ.

В пільговий перелік внесені:

- імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей;

- зволожувач дихальних сумішей без підігріву;

- конектор швидкого з'єднання з медичними газами та мішок для дихального контуру, одноразового застосування (мішок дихальний одноразовий);

- реагенти (набори реагентів) для визначення рівня прокальцитоніну, Д-димеру;

- ємності для стиснених або скраплених газів;

- визначено новий розділ "Системи постачання медичних газів, що необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

 

Реєструємо програмний РРО

  • Для початку роботи з програмним РРО необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. ДПС такі ключі видає безкоштовно.

 

  • Потім необхідно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет.

 

 

  • Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Відео урок що реєстрації програмних РРО можна переглянути на веб-сайті ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

 

 

Якщо потрібен витяг про стан розрахунків з бюджетами: як діяти?

 

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У вікні «Заяви, запити для отримання інформації» зі списку документів обирається Запит (F/J1300204). В наступному вікні в полях «Регіон» та «Район» обирається відповідний територіальний орган ДПС (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації), та натискається кнопка «Створити».

Поля форми Запиту заповнюються системою автоматично, а саме: - найменування; прізвище ім’я, по батькові платника податків;- податковий номер платника податку або серія та номер паспорта;  - дата відправлення Запиту до органів ДПС.

Автоматичне заповнення таких полів можна відмінити, знявши позначку «Авто розрахунок».

Збережений документ можна підписати та відправити до органу ДПС, натиснувши кнопки «Підписати» та «Відправити».

Відповідь на Запит платнику податків надсилається через Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400204». Витяг формується за період вибраний платником податків при створені Запиту з урахуванням строків давності, станом на дату відправлення Запиту до органів ДПС.

Самостійно перевірити дані, за якими сформовано Витяг можна за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Перевіряйте надійність ділових партнерів

На офіційному web-порталі ДПС (https://tax.gov.ua/businesspartner) працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Для того, щоб перевірити надійність ділового партнера, зокрема, щодо сумлінності у сплаті податків, необхідно ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання і повідомить про результати пошуку.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Крім того, на офіційному web-порталі ДПС оприлюднюється інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, з якою можна ознайомитись за посиланням: Головна/Публічна інформація/Відкриті дані/Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг (http://tax.gov.ua/datasets.php?d=DFS20160211185056)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора