Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Є тaкa професiя – соцiaльний прaцiвник

Дата: 19.11.2020 08:42
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

 

Життя людини до тих пiр мaє цiннiсть,

поки людинa може допомaгaти iншим

Iвaн Фрaнко

 

Є тaкa професiя – соцiaльний прaцiвник. I у першу недiлю листопaдa в Укрaїнi згiдно з Укaзом Президентa Укрaїни вiд 13.04.1999 № 374/99 вiдзнaчaють День прaцiвникa соцiaльної сфери. Відзначивши це професійне свято, привітавши працівників відділу із соціальної роботи Чкаловської об´єднаної громади хочеться, щоб про них, про їх працю знало якомога більше людей.

Відділ із соціальної роботи Чкаловської ОТГ очолює Світлана Марінова, яка сплотила свій колектив у єдиний механізм. Вона зуміла налагодила чітку роботу відділу із Департаментом соціального захисту та співпрацю із кількома благодійними організаціями. Особливо хочеться відзначити, що результатом цієї співпраці стало забезпечення інвалідів та осіб з порушенням опорно-рухового апарату безкоштовно механічними ходунками, стільцями для купання, інвалідними  візками, тощо.  Сім´ї із дітьми, що перебувають під соціальним супроводом отримали благодійну допомогу у вигляді одягу, взуття та іграшок.

Однією із найвідповідальніших ділянок роботи відділу є соціальне обслуговування одиноких людей похилого віку. Територію Чкаловської громади обслуговують п´ять соціальних робітників: Любарська Тетяна, Дичко Яна, Покадько  Людмила, Кучер Людмила, Бедюх Інна. Вони щодня поруч із тими, хто не має підтримки з боку рідних. Дбаючи про стан здоров´я своїх підопічних, вирішуючи побутові проблеми, віддаючи свою тепло душі та турботу для більшості із них соціальні працівники стали «доньками». Люди, яким соціальні працівники щодня допомагають  долати труднощі і розв’язувати важливі життєві проблеми, високо цінують їх благородну і відповідальну працю.

Окремо хочеться звернути увагу на роботу фахівця із соціальної роботи Наталії Рагімової. Хоча вона працює зовсім короткий час, але її завзятості та ентузіазму можна тільки позаздрити. На обліку у Наталії 28 сімей в яких виховується 78 дітей. Відвідати, проконтролювати, провести виховну чи роз´яснювальну роботу, допомогти у вирішення різнопланових питань – це її щоденна робота.

Підтримуючи щорічну традицію, до професійного свята сільська рада забезпечила соціальних працівників новими знаряддями праці, а соціальних працівників сіл Зелений Гай, Калинівка та Чкалове новими велосипедами. Нехай  вони допоможуть їм у виконанні функціональних обов´язків, пришвидшать час надання соціальних послуг.

Від імені жителів Чкаловської ОТГ хочу висловити слова вдячності всім працівникам соціальної сфери за  Вашу  працю, за високі професійні здібності, сумлінне ставлення до своїх обов’язків,  за душевну щедрість,  сердечність, небайдужість до чужого горя і болю.

Сердечно бaжaємо Вaм, Вaшим родинaм мiцного здоров’я, щaстя, рaдостi, невичерпної життєвої енергiї i нехaй добро, зроблене Вaми, повертaється до вaс сторицею! 

Секретар сільської ради

Ірина БАБИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора