Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

ІСТОРІЯ ДНЯ МОЛОДІ В УКРАЇНІ

Дата: 26.06.2020 17:16
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

День молоді – це офіційне свято усіх українських юнаків та дівчат, а також привід гарно провести час. В Україні це свято щороку відзначають в останню неділю червня, що в 2020 році випадає на 28 число.

 

ІСТОРІЯ ДНЯ МОЛОДІ В УКРАЇНІ

 

Це свято було засновано ще в 1958 році урядом СРСР і називалося Днем радянської молоді.

Після здобуття Україною незалежності молодіжні організації звернулися до чинного на той момент президента Леоніда Кравчука. У 1994 році гарант підписав указ No323/94 про святкування Дня молоді в Україні. Дата свята залишилася колишньою - в останню неділю червня.

День молоді в червні також прийнято відзначати в Білорусі, Росії, Узбекистані і Південній Осетії. Міжнародний день молоді, заснований ООН, відзначається 12 серпня, Всесвітній день молоді - 10 листопада, а Міжнародний день солідарності молоді - 24 квітня.

 

До святкування Дня молоді в Україні долучаються всі охочі. Хоча молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років, чисельність яких, згідно зі статистикою, в Україні становить понад 22% від загальної кількості жителів. Проте, згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації здоров’я, в категорію молодих людей потрапляють особи до 44 років.

 

Але загалом, немає різниці, скільки вам років! Якщо ви молоді душею, то День молоді – і ваш день також.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора