Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Привітання сільського голови з Всесвітнім днем батьків

Дата: 01.06.2020 08:17
Кількість переглядів: 514

Часто батьки, враховуючи всі ті труднощі, з якими їм доводиться стикатися, щоб ростити своїх чад, відчувають себе як якісь «хлопчики для биття». Цікаво, що така традиція дійсно була і походить з Англії. У 15-18 століттях при вихованні високих спадкоємців, оскільки бити їх строго заборонялося, то карали за провини не цих королівських осіб, а спеціальних хлопчиків, які виховувалися поряд з ними. Це покарання було дуже ефективним, адже принцу суворо не дозволяли грати більше ні з ким іншим, крім хлопчика для биття. Уявити собі зараз таке дуже складно, проте, на якомусь прихованому рівні, батьки нерідко відчувають себе саме в такому становищі. Залишається сподіватися, що все їх терпіння не дарма, адже з часом ми всі, переконуємося в цьому.

Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа.

Статус батьків, їх єдності, зобов’язання і відповідальність, хвилюючі переживання і турбота про благополуччя підростаючого покоління, є абсолютно природний стан життя для багатьох з нас. Ніяка сучасна культура або новації світосприйняття, які намагаються нав’язати громадській думці, виключаючи інститут батьківства і нівелюючи вагомість простих людських понять сім’ї, не матиме жодних життєствердних перспектив.

Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.

День батьків жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї. Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять. Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх батьків, теперішніх та майбутніх! Бажаємо батькам міцного здоров’я, мудрості і сил! Зі святом Вас і Ваші родини!

 

З найкращими побажаннями сільський голова,

депутатський корпус, виконавчий комітет

Чкаловської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора