Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Стартує робота по ліквідації карантинних рослин

Дата: 24.05.2020 16:01
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

З червня місяця стартує робота по ліквідації карантинних рослин. Покіс трави – одне з важливих заходів благоустрою сільської ради. Ця робота важлива в якості профілактики алергічних захворювань. Найбільшу небезпеку становить саме амброзія полинолиста. Амброзія практично засмічує всі угіддя. При сприятливих умовах амброзія досягає 2 метра висоти, щільність всходів може досягати до 5 – 7 тис. кв.м, а фіто маса до 10 тон на 1 га. З амброзією дуже важко боротись. Вона жахливо плодюча, її знищують за допомогою гербіцидів, скошування, виривання рослин амброзії з корінням, після чого відбувається знищення шляхом спалювання у спеціально відведених місцях. В результаті високої забур’яненості карантинним бур'яном урожай сільськогосподарських культур знищується практично на 100 %. Амброзія завдає шкоди здоров'ю людей. Пилок цієї шкідливої рослини в період цвітіння визиває у людини  алергічні захворювання, так звану «осінню сінну лихоманку». Ускладнення дихання, кашель, риніт, а подеколи навіть астма – такі наслідки виникають у багатьох після повітряного контакту зі шкідливим бур'яном.  

        З метою організації злагодженої роботи по боротьбі з карантинними рослинами на засіданні виконавчого комітету 22 травня 2020 року затверджено План заходів по боротьбі з карантинними рослинами на території Чкаловської сільської ради на 2020 рік.

№п/п

Заходи

Виконавець

Термін виконання

1.

Провести роз’яснювальну  роботу з керівниками установ, організацій, щодо знищення карантинних рослин на закріплених територіях рішенням виконкому № 18 від 03.04.2020 року (додаток №2)

Землевпорядники, в.о. старост

Червень вересень

2.

Провести роз’яснювальну  роботу з населенням сіл об’єднаної територіальної громади щодо ліквідації карантинних бур’янів на закріплених за ними територіях рішенням виконкому № 18 від 03.04.2020 року (п.4,5,6 )

Власники домогосподарств

червень-вересень

3.

Провести обробіток земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства від карантинних бур’янів

Власники домогосподарств

червень-вересень

4.

Надавати послуги по механічному обробітку земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства від карантинних рослин

Керівники ф/г,  орендарі земельних паїв

червень-вересень

5.

Направити підсобних робітників залучених на громадські роботи від центра зайнятості та найманих працівників (по договору) на земельні ділянки загального користування та узбіччя автошляхів, які уражені карантинними рослинами

Землевпорядники, в.о. старост

червень-вересень

6.

Проводити обстеження земельних ділянок наданих для ведення особистого селянського господарства, присадибних ділянок та прилеглих до них територій, територій закріплених за підприємствами, організаціями та установами на виявлення карантинних бур’янів. У разі виявлення вогнищ карантинних рослин повідомляти фіто санітарну інспекцію

землевпорядники, в.о. старост, керівники установ та організацій

червень-вересень

7.

Відповідальним виконавцям організувати виконання затверджених заходів з урахуванням вимог карантинного законодавства та надзвичайної ситуації, що склалася у зв'язку із розповсюдженням гострої респіраторної  хвороби COVID- 19, спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2.

Землевпорядники

червень-вересень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора