Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Державна фіскальна служба інформує

Дата: 13.05.2020 17:20
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

За чотири місяці 2020 року платникам податків та громадянам надано майже 4,5 тисячі адміністративних послуг

 

Фахівці Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області протягом січня – квітня поточного року надали платникам податків та громадянам 4488 адміністративних послуг. Про це повідомив начальник Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський

Переважну частину послуг представники бізнесу та громадяни отримали безпосередньо у Центрах обслуговування платників Мелітопольської ДПІ та Веселівської ДПІ Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області -  3687 та 339 відповідно, 462 адміністративні послуги платники забажали отримати  в електронній формі.

Зокрема, протягом перших чотирьох місяців цього року суб’єкти господарювання та громадяни звертались до Мелітопольського управління з метою отримання картки платника податків і внесення до паспорта даних про реєстраційний номер облікової картки (1812 звернень), отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (642 звернення), для реєстрації платника єдиного податку (479 звернень), отримання відомостей з Державного реєстру  фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утриманих податків (382 звернення), реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат (361 звернення) тощо.

Нагадаємо, з видами сервісів, що надаються Головним управлінням ДПС у Запорізькій області, інформацією про порядок надання адміністративних послуг, режимом доступу до приміщень, в яких здійснюється прийом суб’єктів звернень  можна ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Запорізькій області за посиланням http://zp.tax.gov.ua/diialnist/mistsya/nadannya/administrativnih-poslu/

 

 

З початку року в рахунок погашення податкового боргу  та  заборгованості з ЄСВ

 надійшло більше 11 мільйонів гривень

 

За січень – квітень поточного року мелітопольські та веселівські представники бізнесу погасили недоїмку до бюджетів у сумі 5,9 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський. Зокрема, до державного бюджету надійшло 3,9 мільйонів, до місцевих скарбниць – 2,0 мільйони гривень.

До боржників фахівці Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області застосовують заходи, передбачені законодавством. Так,  з початку року боржникам направлено 642 податкові вимоги щодо погашення суми податкового боргу, складено 94 акти опису майна у податкову заставу.

З метою стягнення недоїмки податківці подали до суду 12 позовів про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення коштів з рахунків боржника, що обліковуються в банківських установах та за рахунок вилучення готівкових коштів. Крім того, до суду було направлено позови по 2 підприємствам-боржникам про надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок реалізації заставного майна, оскільки заходи стягнення, які були застосовані до боржника не дали результатів.

Упродовж січня-квітня в рахунок погашення заборгованості по єдиному внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування (ЄСВ) надійшло 5,8 мільйонів, у тому числі  через органи державної виконавчої служби – 1,1 мільйон гривень.

Для забезпечення погашення заборгованості платникам податків протягом січня-квітня поточного року було направлено 2689 вимог про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ.

За чотири місяці до державної виконавчої служби на виконання було передано 1056 вимог на загальну суму 11,2 мільйони  по боржникам, які самостійно  не сплатили суму заборгованості по єдиному внеску.

Станом на перше травня 2020 року мелітопольські та веселівські підприємства і приватні підприємці заборгували перед Пенсійним і соціальними фондами 86,3 мільйони гривень.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора