Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Вшанування пам’яті визволителів рідного краю, мужніх воїнів Другої світової війни – це наш священний обов'язок!

Дата: 09.05.2020 14:48
Кількість переглядів: 927

Фото без опису

Друга світова війна для всіх стала трагедією з мільйонами загиблих і скалічених людей. Після її закінчення народ хотів увічнити пам’ять загиблих воїнів, тому по всій території країни, майже у кожному населеному пункті виросли пам’ятники, присвячені подіям Другої світової війни. В основному обеліски, пам'ятники та пам'ятні знаки встановлювали біля братських могил воїнів, що загинули у визвольних боях. Вони стали уособленням людського болю, смутку та скорботи за загиблими. Це місця тиші, спокою та усамітнення. Це місця,  коло який вже 75 років збираються нащадки загиблих воїнів, щоб вшанувати їх пам'ять, згадати усіх поіменно та висловити слова вдячності за визволення від нацизму.

Золотими літерами вписані в обласну книгу пам’яті імена наших земляків, що віддали своє життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини. Священний обов'язок кожного українця пам'ятати про ті страшні події, вшановувати пам'ять загиблих та доглядати за їхніми похованнями.

Дотримуючись карантинних заходів керівний склад Чкаловської сільської ради спільно із депутатами, членами виконкому відвідали пам'ятники та братські могили в усіх населених пунктах громади, вшанували  пам'ять загиблих у роки Другої світової війни та поклали до їх могил квіти та вінки.

Хоча все менше залишається серед нас очевидців воєнних подій, ми повинні докласти усіх зусиль, щоб наші діти і онуки знали про ті страшні події і розуміли, що зробили для них їх діди.

 

Секретар сільської ради

Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора