Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Читаймо Кобзаря!

Дата: 13.03.2020 15:33
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

          Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя.  Таким ім’ям для нас, українців, є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.      

         Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм народом і твердо ступає повсюдно у  вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного  промовляє до всіх нас.

         Відзначаючи 206-у річницю від дня народження Кобзаря, мандруючи під час виховного заходу сторінками священної книги «Кобзар», учні КЗ «Чкаловська ЗОШ» вчилися любити рідну землю, цінувати свій народ. Впевнена, що ця подорож надасть  нам сили, стійкості, мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за себе, за чистоту своєї душі.

         Вшанування дня народження Великого Кобзаря розпочалося флешмобом «Шевченко єднає». Під час заходу вчителі разом із учнями згадали його дитинство (інсценізація уривка із повісті С.Васильченка «У бур'янах»), заспівали пісні на слова Тараса Шевченка («Зацвіла в долині», «Ой маю, маю я оченята…», переглянули інсценізації його знаменитих творів («Тополя», «Лілея», «Утоплена»), діти із задоволенням виконали український танок. Переглянувши відеоплівку, побачили реального Т.Г.Шевченка (архівне відео).

         Читаймо й перечитуймо Кобзаря! Черпаймо з поезії Тараса оту цілющу силу, що допоможе нам воскресити і утвердити нашу Україну такою, якою бачив її у своїх мріях Поет.

 

                                                   Алла Біла вчитель української мови та літератури

                                                   КЗ«Чкаловська ЗОШ I-III ступенів»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора