Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

«Для Вас коханих…»

Дата: 10.03.2020 17:53
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

Щороку 8 березня на всій планеті відзначають Міжнарожний жіночий день. Свій початок історія цього свята веде від серпня 1910 року, коли в Копенгагені, що в Данії, понад сто учасниць Другої міжнародної конференції жінок-соціалісток із 17 країн світу, за пропозицією видатної німецької діячки Клари Цеткін,  одностайно схвалили рішення: щороку у березні відзначати Міжнародний жіночий день – день солідарності жінок у боротьбі за рівноправність.

Історично так сталося, що на початок становлення свята,  становище жінок було критичним. У переважній більшості країн світу жінки вважалися нижчими у плані сприйняття за чоловіків, неспроможними ухвалювати рішення, а тим більш брати участь у політичному, державотворчому процесах. Що б ми не взяли – освіту, медицину, науку, політику – всюди панували чоловіки.

Протягом десятиліть українці разом із іншими жінками світу щорічно відзначали 8 березня, яке з 1921 року мало статус державного свята, а з 1965 року навіть було оголошено вихідним днем. Однак з часом, первісна ідея цього свята повністю позбавилася політичного забарвлення та перетворилася на своєрідне поєднання Дня матері і Дня всіх закоханих, свято «весни, краси та жіночності», коли нікому вже й на думку не спадало згадувати про дискримінацію жінок.

З нагоди жіночого свята у Чкаловському сільському будинку культури відбувся святковий концерт під назвою «Для Вас коханих…». Вже традиційно усіх жінок привітали спочатку учасники художньої самодіяльності. Але особливо присутні чекали виступу чоловічого народного ансамблю «Горицвіт» із міста Запоріжжя. Талант та харизма цих виконавців вразила із першої пісні. Їх хочеться слухати без перерви, бо кожна їх пісня то відпочинок для душі. Присутнє на святі «жіноче царство» не шкодувало своїх долонь для оплесків, своїх ніг для підтанцьовувань.  Сказати що  концерт сподобався - це нічого не сказати.

То ж нехай у Вас, шановні жінки, свято буде присутнє щоденно: на роботі, в дорозі, у побуті. Ви несете в цей світ любов, красу і гармонію. Посміхайтеся і розквітайте цієї весни!

Чкаловський сільський голова

Станіслав КАЛИНОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора