Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Депутати Чкаловської ОТГ ухвалили Програму «Забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет жителів Чкаловської об’єднаної територіальної громади» на 2020 рік

Дата: 06.03.2020 11:52
Кількість переглядів: 585

       Цукровий діабет – тяжке хронічне прогресуюче захворювання, яке потребує медичної допомоги протягом усього життя хворого. Діабет характеризується розвитком серйозних ускладнень, що потребують дорогого лікування, є однією з основних причин передчасної смертності. При цьому діабет невпинно молодшає, кожен рік вражаючи все більше людей працездатного віку.

       Громадяни України незалежно від місця проживання мають право на отримання в усіх закладах системи охорони здоров’я гарантований рівень медичної допомоги. Однак, на сьогодні медичне обслуговування не дає можливості кожному громадянину реалізувати своє, гарантоване статтею 49 Конституції України, право на охорону здоров’я та медичну допомогу. Згідно цієї ж статті, держава зобов’язана створювати умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

 На території Чкаловської ОТГ проживають 13 хворих на цукровий діабет, які потребують негайного лікування. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» цукровий діабет та нецукровий діабет входять до переліку категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування яких, лікарські засоби відпускаються безкоштовно. Однак на території Веселівського району склалася ситуація недофінансування із державного бюджету стовідсоткового забезпечення хворих на діабет препаратами інсуліну. Хворі вимушені купувати інсулін за власні кошти.

      Зазначені проблеми свідчать про необхідність забезпечення видатків із сільського бюджету на надання коштів КП «Веселівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Веселівської селищної ради на своєчасне та стовідсоткове забезпечення препаратами інсуліну 13 мешканців Чкаловської ОТГ, хворих на цукровий діабет.

      Саме тому депутатами Чкаловської сільської ради ухвалено рішення про виділення 12 тиссяч гривень із сільського бюджету та затверджено Програму «Забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет жителів Чкаловської  об’єднаної територіальної громади» на 2020 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора