Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Звітує адміністратор відділу «ЦНАП» Анастасія Бригида про роботу з реєстрації та/або зняття з місця реєстрації фізичних осіб за 2019 рік

Дата: 06.03.2020 08:57
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

Робота із надання адміністративних послуг з реєстрації місця проживання фізичних осіб була спрямована на виконання вимог Закону України від 11.12.2003 №1382-IV „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” та Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 „Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру”, Закону України від 10.12.2015 №888-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг” у сфері реєстрації місця проживання.

Одним із вагомих факторів, які визначають рівень забезпечення Чкаловською сільською радою належних умов життя своїх громадян, є якість надання адміністративних послуг, у т.ч. з реєстрації місця проживання.

Послуги, які надає головний спеціаліст (згідно постанови 207 Кабінету Міністрів про затвердження правил реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання):

  • реєстрація місця проживання фізичних особи;
  • зняття з реєстрації місця проживання фізичних особи;
  • видача довідок про місце реєстрації фізичної особи;
  • видача довідок про зняття з місця реєстрації фізичної особи;
  • складання протоколів про адміністративне правопорушення стосовно ст. 197, ст. 198 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • відповіді на запити про місце реєстрації фізичної особи;
  • обробка повідомлень про зняття з місця реєстрації фізичної особи.

 

Щотижнево направляються відомості про реєстрацію та/або зняття з місця реєстрації фізичних осіб Чкаловської  до районного відділ управління державної міграційної служби України в Запорізькій області (РС УДМС), та повідомлення з інших районних відділів.

Щомісяця направляються відомості про реєстрацію та/або зняття з місця реєстрації фізичних осіб до головного управління статистики у Запорізькій області.

Щомісяця (або за запитом) направляються відомості про виборців відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців» до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Веселівської райдержадміністрації.

Протягом 2019 року в Чкаловській територіальній громаді було видано:

  • 355 довідок з реєстрації / зняття з місця реєстрації фізичної особи;
  •  проведено реєстрацій / зняття з реєстрації місця проживання фізичної особи – 204 послуги;
  • складено 35 протоколів про адміністративні порушення;
  • надано 41 відповідь на запити з суду Веселівського та інших районів та до державного реєстру виборців для уточнення адреси реєстрації фізичних осіб.

 

В таблиці наведено дані по реєстрації та знятті фізичних осіб по селам Чкаловської територіальної громади за 2019 рік:

 

№ п/п

Назва села

Реєстрація

Зняття

1

Гоголівка

5

25

2

Зелений Гай

13

9

3

Добровольчеське

0

2

4

Калинівка

25

12

5

Корніївка

12

21

6

Мусіївка

1

5

7

Новоукраїнка

0

3

8

Чкалове

41

30

Всього

97

107

 

З метою проведення зміни назв вулиць у паспортних документах громадян, безпосередньо за місцем проживання, спеціалістом проведено виїзні прийоми у селах громади. Громадяни були дуже вдячні, так як могли не лише зробити зміну назву вулиці, а й отримати консультацію по питанням реєстрації та/або знятті з місця реєстрації фізичної особи, отриманні паспорту або його заміні.

Спеціаліст з питань реєстрації місця проживання працює з людьми та для людей, тому він забезпечує рівні умови для прийому послуг усіх категорій громадян. Це стосується людей похилого віку, які опинилися в скрутних життєвих ситуаціях та інших категорії, для яких проводиться виїзне обслуговування.

Спеціаліст за допомогою телефонного зв’язку повідомляє про прийняте рішення, щодо реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання, надає консультації, намагається якісно обслуговувати населення за якомога коротший термін без порушення законодавства.

Постійне вивчення думки громадян є одним з найважливіших індикаторів якості роботи спеціаліста. Тому у наступному 2020 році заплановано збільшення кількості виїзних прийомів, удосконалення якості обслуговування громадян за якомога коротший термін без порушення законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора