Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

У Запоріжжі ринок праці поступово виходить з "тіні" – бюджетні надходження зростають

Дата: 06.03.2020 08:47
Кількість переглядів: 345

Проблеми детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати у Запоріжжі розглянули на засіданні міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

У нараді, яка відбулася під головуванням радника міського голови м. Запоріжжя Валерія Еделєва, взяли участь керівники підрозділів Запорізької міської ради, податкової служби Запорізької області, представники інших державних відомств та підприємці.

Як було відзначено, інформаційно-роз'яснювальна кампанія, що проводилась на підприємствах, в установах, організаціях, а також серед фізичних осіб-підприємців, дала певні результати – в обласному центрі зросла кількість офіційно оформлених працівників. Це позитивно вплинуло на бюджетні надходження, зокрема, збільшились відрахування єдиного соціального внеску.

Наразі фахівці підрозділів Держпраці, управління з питань праці, податкової служби та інших організацій проводять перевірочні заходи у тих сферах, де наявні найбільші ризики використання неоформлених робітників та виплат тіньових доходів.

Тому на засіданні підприємцям ще раз наголосили на необхідності легалізації співробітників та нагадали про перелік документів, які обов'язково повинні бути у роботодавця.

Крім того, члени координаційної ради розглянули питання закріплення міських об'єктів благоустрою за суб'єктами господарювання та програму доступних кредитів для малого і середнього бізнесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора