Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Управління Держпродспоживслужби у Веселівському районі надає роз'яснення щодо попередження розповсюдження коронавірусу.

Дата: 04.03.2020 11:12
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Чи варто хвилюватися щодо вірусу?

Якщо ви тісно не контактували з кимось, у кого є коронавірус, – зазвичай з мандрівниками із країн, де поширений вірус, то ви, ймовірно, будете в безпеці.

 

Симптоми захворювання

У пацієнтів з підтвердженим коронавірусом були респіраторні захворювання від легкого до важкого ступеня з симптомами лихоманки, кашлю, ускладненого дихання. Симптоми коронавірусу можуть з’явитися як найраніше через 2 дні, найпізніше – через 14 днів після контакту з хворим. Тобто, людина може бути вже два тижні заражена коронавірусом, але не підозрювати про небезпеку. Хвороба викликає ураження легень і пневмонію. Більш легкі випадки можуть нагадувати грип або застуду.

 

Лікування! Звертаємо увагу, що специфічного лікування, тобто вакцини від короновірусної інфекції не існує. Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передавання цілої низки хвороб передбачають гігієну рук та практику безпечного харчування: часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами; під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки; уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель; якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте його про свої попередні подорожі; у разі відвідування базарів у районах, де зараз фіксують випадки появи нового коронавірусу, уникайте безпосереднього незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, що контактують із тваринами; уникайте споживання сирих тваринних продуктів і страв без належної термообробки, обережно поводьтеся із сирими м’ясом, молоком чи органами тварин, щоб уникнути перехресного забруднення.

Як себе захистити від коронавірусної інфекції?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора