Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Довгоочікуване відкриття!

Дата: 03.03.2020 11:48
Кількість переглядів: 559

Найцінніше, що має у житті людина – це здоров'я, бо не дарма у народі кажуть: «Здоров'я більше варте, як багатство». Коли у людини міцне здоров'я то вона хоче жити, працювати, ростити дітей, мріяти та радіти життю.

Останні десятиліття Чкаловська сімейна амбулаторія розташовувалась у будівлі 1892 року забудови. Її стан вже давно був незадовільний, а останні роки став просто критичний. З року в рік сільський голова та місцеві депутати підіймали питання проведення капітального ремонту будівлі амбулаторії, писали клопотання до районної влади, створювали комісії, проводили обстеження, але далі діло не йшло, через необхідність занадто великих коштів. Все змінилося у 2018 році, коли по всій Україні розпочалося запровадження державної програми «Доступна медицина». Чкаловська об'єднана територіальна громада отримала можливість отримати на своїй території новозбудовану лікарняну амбулаторію, спеціалізований автомобіль та обладнання для запровадження телемедицини. Амбулаторія побудована за кошти державного та місцевого бюджетів і є чудовим прикладом співпраці держави і громади. 

 І ось нарешті день відкриття настав! 02 березня, по обідній порі, біля новозбудованої лікарняної амбулаторії у святковій обстановці зібралися усі охочі на власні очі побачити цю знаменну подію. А кількість присутніх представників преси показала, що подія важлива не тільки для громади.

В урочистостях взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Туринок Віталій Вікторович, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Тарасенко Віталій Вікторович, новопризначений голова Веселівської райдержадміністрації Гура Віталій Вікторович та голова районної ради Масалов Віктор Володимирович. У своїх промовах очільники області та району привітали мешканців громади із довгоочікуваним відкриттям медичного закладу, який працюватиме на користь мешканців громади.

Привітав мешканців громади і сільський голова Станіслав Калиновський, який подякував керівництву області та району за увагу приділену розвитку сільської медицини та висловив сподівання, що до Чкаловської амбулаторії прибуде на постійну роботу молодий лікар. Сільський голова наголосив, що докладе максимум зусиль, щоб на території запрацювала ще й аптека, аби сільські мешканці мали змогу придбати усі необхідні ліки за місцем проживання.

Головний лікар КНП «Чкаловська амбулаторія групової практики сімейної медицини» Віктор Душко подякував усім, хто доклав зусиль до будівництва амбулаторії у селі Чкалове та висловив сподівання, що невдовзі молодий лікар виявить бажання перейняти від нього «естафету» та взяти на себе відповідальність організації медичного обслуговування населення на території громади і розпочне працювати у чудовій, новій амбулаторії.

Головний лікар разом із головою облдержадміністрації перерізали традиційну стрічку та відкрили Чкаловську амбулаторію для відвідувачів.

Лікарняна амбулаторія - це місце, де лікують, відновлюють здоров’я, запобігають різним хворобам, де допомагають не тільки ліками, а і своєю увагою, турботою, чуйним ставленням та добрим словом. Тож ж нехай цей заклад принесе мешканцям Чкаловської громади здоров'я та відчуття безпеки і захищеності.

 

Секретар Чкаловської сільської ради

Ірина БАБИЧ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора