Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Продовжуємо традиції святкування Масниці

Дата: 02.03.2020 09:56
Кількість переглядів: 427

Фото без опису

Масниця - традиційне східнослов'янське, зокрема й українське свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом. Початок нового циклу залицянь і любощів, пошуку пари, з метою продовження роду.

Свято супроводжується обрядами, пов’язаним із проводами зими і зустріччю весни і має характер загального примирення, злагоди та всепрощення. За традицією в цей час влаштовуються народні гуляння, а всі дійства направлені на те, щоб прогнати зиму і розбудити природу від сну. Усі ці дні не роблять значних робіт, а славлять Колодія, Сонце, Весну і Світло.
На масляному тижні не вживали м’яса, а виключно молочні продукти, та зазвичай вшановували худобу.

Пам'ятають та продовжують традиції і у селах Чкаловської громади. 27 лютого учасники художньої самодіяльності колектив Кульбабоньки та організатор Бабаян Наталія привітали гоголівців зі святом Масляної, заспівали веселих пісень та частувалися традиційними смаколиками.  Від душі посмакувавши млинцями із сиром та сметаною, варениками та пирогами весела компанія провела зиму та прийняла на гостини весну. Принеси нам, весно, щедрих врожаїв у полях, у садах, на городах!!!!!

 

В.о. старости Людмила Петрів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора