Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Ставка єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю

Дата: 26.02.2020 17:19
Кількість переглядів: 364

Для підприємств, установ і організацій, фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи з інвалідністю, єдиний внесок встановлюється у розмірі 8,41% бази нарахування єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю.

Єдиний внесок сплачується із суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Для підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок для працюючих осіб з інвалідністю встановлюється у розмірі 8,41% бази нарахування єдиного внеску (норма діє з 01.01.2019 - відповідно до закону України від 23.11.2018 № 2628-VIII).

Тобто, з 01 січня 2019 року норма щодо застосування роботодавцями ставки єдиного внеску 8,41% поширюється і на фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування.

Зверніть увагу, що пільг щодо нарахування єдиного внеску на заробітну плату пенсіонерів, які є найманими працівниками, не передбачено.

Зазначена норма передбачена п. 1 частини першої ст. 7, част. тринадцятою ст. 8 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора