Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Різдвяний турнір з доміно

Дата: 08.01.2020 08:16
Кількість переглядів: 459

Фото без опису

Стало доброю традицією на свята проводити в Калинівському сільському будинку культури змагання з доміно. Шостого січня знову до нашого села, цього разу на Різдвяний турнір, з’їхалися любителі цієї давньої цікавої гри. Коріння її йдуть в Китай, саме там з’явилися кістки у вигляді пластинок з точками червоного і білого кольору. Перша  достовірна згадка про гру в доміно відноситься до 13 ст. В Європу ця розвага була завезена в 18 сторіччі, а саме до Італії. Дуже швидко  гра набувала популярності. І ось вже 16 років проводяться чемпіонати світу з доміно, в якому беруть участь найсильніші гравці планети.

     Учасники нашого турніру не представляли країну на змаганнях найвищого рівня, але амбітності, професійності та майстерності їм не позичати. Стати переможцем у цих змаганнях досить не просто, адже ще жодній парі учасників двічі не вдавалося перемогти, про що свідчить доволі рівний, конкурентний склад команд. Нагадаю, що у першому турнірі, який проходив у лютому 2019 року чемпіонами стали Лук’яненко І.Є. та Сахно О.І.  з Калинівки. У другому, присвяченому Дню працівників сільського господарства, що  відбувся в листопаді того ж року, фортуна посміхнулася Тетеріну О.В. з села Добровольческе та Красовському І.А. з  села Новопетрівка Херсонської області. І ось трійка переможців нашого Різдвяного турніру :

         3 місце – Чупина А.В. та Павелко І.П. з с.Корніївка;

         2 місце – Куксов С.М. та Куксов О.С. з селища Веселого ;

         1 місце –Шкрум П.П. та  Лагода М.С. з с. Калинівка.

         Головним мотивом для організації наших турнірів є об’єднання якомога більше любителів навколо цієї давньої інтелектуальної гри та її популяризація.

Директор Калинівського СБК

 Юлія Остроконь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора