Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізьких підприємців очікують нововведення щодо реалізації підакцизної продукції та використання касової техніки

Дата: 29.12.2019 15:49
Кількість переглядів: 376

У Запоріжжі відбулася робоча нарада щодо обговорення проєкту рішення Запорізької міської ради "Про обмеження продажу алкогольних напоїв на території міста Запоріжжя". У заході, який провела директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила, взяли участь начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Запорізькій області Юлія Зарецька, представники міської влади, правоохоронних органів.

Учасники зустрічі проаналізували основні новації та вплив регуляторного акту на сферу інтересів громадян, органів місцевого самоврядування та представників бізнесу. Зокрема, пропонується встановити заборону щодо реалізації пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин суб'єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) з 22.00 год. до 08.00 год. щоденно, а також в об'єктах торгівлі, які розміщені на відстані менше, ніж 50 метрів від територій дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та спортивних шкіл. Після опрацювання усіх зауважень та змін даний проєкт рішення має бути представлений до розгляду депутатам міськради.

Крім того, під час наради Юлія Зарецька представила основні новації у застосуванні касової техніки. Вона повідомила, що з наступного року платники податків зможуть використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій як альтернативу звичайним касовим апаратам, адже відповідну програму можна встановити на будь-який гаджет – смартфон, планшет тощо.

Отже запорізькі підприємці вже після 1 січня 2020 року матимуть можливість протестувати сучасні технологічні рішення від нової податкової служби абсолютно безкоштовно. А після 1 квітня буде введено повнофункціональні, доопрацьовані програмні РРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора