Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Поповнення книжкового фонду бібліотек громади

Дата: 28.12.2019 11:04
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Сьогодні ХХІ століття, яке прийнято вважати ерою стрімких нових комп'ютерних технологій та стрімкого розвитку науки та техніки. Але традиційні історичні здобутки людства накопичувалися протягом сотень тисяч років, вони ніколи не перестануть бути  корисними в нашому житті. Один із них – це книга.

У бібліотеках Чкаловської ОТГ проводиться акція «Прочитав сам – подаруй бібліотеці». До організованої акції активно долучилася сім'я депутата обласної ради Голоти Юрія Васильовича, яка подарувала Чкаловській бібліотеці 42 книги. Серед них історичні видання, книги про декоративно-прикладне мистецтво, народну медицину та теплі історії про кохання.

Вже втретє суттєво поповнилися бібліотечні фонди громади за рахунок обмінного фонду Запорізької обласної бібліотеки, які закуплено відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2018 року № 941-р «Про затвердження переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів». Цього разу сільський голова Станіслав Калиновський отримав 180 примірників книг. Серед них  книги сучасних українських письменників та класиків, історичні, фантастика та пригоди, дитяча література. Із задоволенням бібліотекарі Гановська Н.П., Зачепило В.В., Бабаян Н., Сахно В.В. та Гришко Ю.М. розподілили усі книги між сільськими бібліотеками громади та підготували для надання читачам.

         З метою розвитку сільських бібліотек у 2019 році не тільки поповнено їх книжковий фонд, а ще й покращено матеріальну базу. Закуплено матеріали для роботи бібліотекарів, каталожні картки, щоденники роботи, штампи, читацькі формуляри, оформлено підписку на районну та обласні газети. Значним здобутком бібліотек у 2019 році стало зміцнення матеріальної бази. Калинівську та Корніївську філії перенесено із будівель в яких не було світла до приміщень старостатів, де створено умови для їх праці, проведено  заміну вікон та дверей, придбано вітрину та нові стільці для Чкаловської СБ, замінено двері і у Зеленогаївській СБ, придбано столи та стільці у Гоголівську СБ.

Крок за кроком громада рухається у напрямку створення належних умов у бібліотеках, забезпечення їх комп'ютерами з доступом до мережі  Інтернет, перетворення їх не на місце зберігання книжок, а на сучасний інформаційний центр.

 

Секретар сільської ради

Ірина Бабич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора