Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Акція «16 днів проти насильства»

Дата: 13.12.2019 07:50
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства.                               

    Щорічно відділ із соціальної роботи Чкаловської ОТГ приєднується до акції «16 днів проти насильства». Цього року спільно з представником відділу «Веселівське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяною Балховітіною проведено профілактичний захід з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

На базі КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проведено виховну годину на тему «Попередження домашнього насильства»  серед учнів 8-11 класів. Під час заходу дітям було запропоновано перегляд тематичного відеоролику, в якому йшлося про види насильства та куди звертатися у випадках насилля, та як захистити свої права. Діти активно вступали в дискусію, проявляли не аби яку зацікавленість. Після чого були роздані інформаційні матеріали.

З метою виконання програми «Комплексного підходу до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» започатковано акцію «Розірви коло» спрямовану на запобігання домашньому насильству, від якого в 90% випадків найбільше страждають жінки, дівчата та діти, а також запропонований план безпеки у випадку домашнього насильства.

Акція проведена на території Корніївського, Зеленогаївського, Корніївського старостинського округів та с. Чкалове.

 

Начальник відділу із соціальної роботи

Світлана Марінова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора