Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Акція «16 днів проти насильства»

Дата: 13.12.2019 07:50
Кількість переглядів: 386

Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства.                               

    Щорічно відділ із соціальної роботи Чкаловської ОТГ приєднується до акції «16 днів проти насильства». Цього року спільно з представником відділу «Веселівське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяною Балховітіною проведено профілактичний захід з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

На базі КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проведено виховну годину на тему «Попередження домашнього насильства»  серед учнів 8-11 класів. Під час заходу дітям було запропоновано перегляд тематичного відеоролику, в якому йшлося про види насильства та куди звертатися у випадках насилля, та як захистити свої права. Діти активно вступали в дискусію, проявляли не аби яку зацікавленість. Після чого були роздані інформаційні матеріали.

З метою виконання програми «Комплексного підходу до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» започатковано акцію «Розірви коло» спрямовану на запобігання домашньому насильству, від якого в 90% випадків найбільше страждають жінки, дівчата та діти, а також запропонований план безпеки у випадку домашнього насильства.

Акція проведена на території Корніївського, Зеленогаївського, Корніївського старостинського округів та с. Чкалове.

 

Начальник відділу із соціальної роботи

Світлана Марінова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора