Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Що потрібно для реєстрації підприємництва

Дата: 08.12.2019 17:14
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

Право здійснювати підприємницьку діяльності є одним з конституційних прав громадянина. Так, згідно зі ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Начальник Мелітопольського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський акцентував увагу на тому, що здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, тягне за собою застосування до такого громадянина штрафу, та прокоментував що потрібно для реєстрації підприємництва.

 Насамперед, майбутнім бізнесменам необхідно визначитись чим саме вони будуть займатись та вибрати види діяльності відповідно до класифікації видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009: 2010). Тільки після цього можна правильно обрати систему оподаткування.

По-друге, майбутній підприємець повинен зареєструватись фізичною особою - підприємцем. Це можливо зробити наступними способами:

- звернутися до Центрів надання адміністративних послуг при органах місцевого самоврядування (ЦНАПи). Для жителів м. Мелітополя, Мелітопольського та Веселівського районів  ЦНАПи розташовані за адресами: м. Мелітополь -  вул. Чернишевського, буд. 26; Мелітопольський район - м. Мелітополь вул. Івана Алексєєва, буд. 5; смт. Веселе - смт. Веселе,  вул. Центральна, буд. 136;

- провести держреєстрацію через Інтернет - за допомогою онлайн-сервісів Міністерства юстиції («Кабінет електронних сервісів» www.kap.minjust.gov.ua) та порталу державних послуг (www.igov.org.ua).

По-третє, обрати систему оподаткування. Це може бути або загальна система оподаткування, або спрощена система оподаткування (перша, друга або третя групи).

Начальник Мелітопольського управління ГУ ДПС у Запорізькій області  Валерій Літинський нагадав, що отримати консультацію з питань оподаткування громадяни та платники податків мають можливість в Центрах обслуговування платників Мелітопольського управління ГУ ДПС у Запорізькій області за адресами: м. Мелітополь, вул. Героїв України, буд. 31 та смт. Веселе, вул. Центральна, буд.202.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора