Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Депутати Чкаловської сільської ради прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України, щодо недопущення зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення

Дата: 24.11.2019 16:46
Кількість переглядів: 835

Фото без опису

Земля це головне багатство  людини.  Земля – годувальниця. Для селянина земельний наділ  це одне із джерел отримання доходів.  Сьогодні власник земельної частки (паю) може самостійно обробляти свою землю, а може по договору передати в оренду та отримувати орендну плату не докладаючи жодних зусиль. Не маючи земельної ділянки у селі не можливо утримувати худобу та птицю та досить важко прогодувати родину.

         Багато років держава продовжувала мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення і не безпідставно. Відсутність інвентаризації земель, повноцінного кадастру, законодавства, яке захищало б власників землі, низька нормативно грошова оцінка землі, підкупні суди, процвітання рейдерства та корупції в державі створили умови при яких введення ринку землі стало б фатальним для селянина.

         Але зараз ми бачимо як у «турбо режимі» Верховна Рада України намагається запровадити ринок земель сільськогосподарського призначення. Тисячі селян, фермерів піднялися на акції протестів. Ми не проти продажу землі, ми проти продажу в таких умовах, в яких найнезахищеніша верства населення «селяни» можуть залишитися ні з чим. Будуть тисячі порушень закону, «чорні нотаріуси» виконуватимуть платні замовлення і реєструватимуть купівлю-продаж земельних ділянок бабусь та дідусів, які ні сном ні духом не відають що коїться, або ж під тиском гарячої праски підпишуть усі документи, які їм дадуть, а наступного дня залишаться без землі.

Не залишились осторонь цієї проблеми і депутати Чкаловської сільської ради, жваво обговоривши на сесії цю проблему прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України, щодо недопущення зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

(Звернення додається)

звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України, щодо недопущення зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора