Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Підприємство виключене з реєстру платників ПДВ. Якщо виявлено помилку в декларації, чи можливо подати уточнюючий розрахунок?

Дата: 16.10.2019 17:02
Кількість переглядів: 368

Оскільки суб’єкт господарювання у разі анулювання реєстрації платника ПДВ виключається із Реєстру платників ПДВ, то уточнюючий розрахунок для виправлення помилок у раніше поданих ним податкових деклараціях за період, у якому він був платником ПДВ, подати неможливо.

Як визначено п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу, податкова декларація – це, зокрема, документ, що подається платником податків контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання або відображаються обсяги операції (операцій).

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

Тобто, обов’язок щодо подання податкової декларації з ПДВ та уточнюючого розрахунку до такої податкової декларації покладається тільки на платника ПДВ.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора