Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

На Запоріжжі 7300 працівникам збільшено розмір оплатипраці

Дата: 10.10.2019 08:13
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Запорізькі податківці підбили результати роботи з підвищення заробітнихплат до законодавчо встановленого рівня.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькійобласті Руслан Рачинський, за результатами І півріччя коло роботодавцівЗапорізької області збільшилось на 349 юридичних осіб, які створили робочімісця доля 1737 найманих працівників. Поряд із цим кількість підприємств, якінедотримувались мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці вдалося зменшитиу порівнянні до попереднього кварталу на 248 СГД. За рахунок вжитих заходів7300 робітникам збільшено розмір зарплат.

За підсумками другого кварталу більшістьпідприємств-"мінімізаторів" була зосереджена у м. Запоріжжя – понад2,3 тисячі, у м. Мелітополь, Мелітопольському та Веселівському районах – 285,м. Бердянськ, Бердянському та Приморському районах – 171. Водночас на цихтериторіях 192 роботодавця виконали законодавчі вимоги та підвищили зарплати6100 працівникам.

Понад 30 відсотків від загальної кількості підприємств, які мінімізуваливидатки на оплату праці, здійснювали діяльність у галузі промисловості, 25відсотків – сільгоспвиробники, 15 відсотків – компанії оптової та роздрібноїторгівлі.

Як наголосив керівник податкової служби регіону, податківці виявляютьризикові СГД, аналізуючи інформацію з різних джерел, та проводять серед нихроз'яснювальну роботу і вживають різні заходи з метою добровільного збільшеннядоходів, які вони виплачують своїм співробітникам.

Так, нещодавно шістьох "мінімізаторів" було встановлено у сферіторгівлі за допомогою співставлення виторгів з РРО та кількістю найманихпрацівників. Як з'ясувалося, при фактичних показниках діяльності та штатноїчисельності робітників використання неповного робочого часу є неможливим. Наразіці суб'єкти господарювання підвищили зарплату 26 працівникам.

Крім того, переліки ризикових СГД передаються до підрозділів податковоїміліції, Управління Держпраці та Управління соціального захисту населення длявідповідного реагування.

Водночас налагоджено взаємодію з управлінням транспорту та дорожньогогосподарства Запорізької облдержадміністрації, у рамках якої здійснюється обмінінформацією щодо підприємств-перевізників на міжміських та приміськихавтобусних маршрутах. Це дає можливість проаналізувати реальну ситуацію ізофіційною занятістю у транспортній галузі та впливати на недбайливихроботодавців.

Нагадаємо, що у 2019 році згідно із законодавством в Україні мінімальнузаробітну плату встановлено у розмірі 4173 гривні. При цьому середня зарплатапо Запорізькій області у 2019 році складає 10211 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора