Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

"Зелене світло" альтернативній енергетиці:запорізька влада обговорює реалізацію інвестиційного проєкту

Дата: 10.10.2019 08:05
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

У Запоріжжі відбувся круглий стіл щодо реалізації інвестиційного проєкту збудівництва в регіоні вітропарку. У заході, який відбувся під головуваннямочільника Запорізької облдержадміністрації Віталія Туринка, взяли участь в. о.начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський,начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, керівництво інших державнихорганів влади, об'єднаних територіальних громад.

Під час презентації інвестпроекту представники норвезької компанії NBTповідомили, що їхнє підприємство спільно із європейськими партнерами плануєпобудувати в Якимівському районі вітрову електростанцію "Зофія"потужністю 743 МВт, яка стане однією з найбільших в Україні. Окрім запускумасштабного джерела відновлюваної енергетики, процес спорудження передбачаєзалучення додаткових інвестицій та створення нових робочих місць.

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок наголосив нанеобхідності врахування позиції громадськості та координації зусиль усіх гілоквлади для створення належних умов реалізації проекту.

Як зазначив Руслан Рачинський, податкова служба області зацікавлена урозвитку інвестиційного клімату регіону. Адже залучення іноземних компанійсприяє створенню нових робочих місць та збільшенню надходжень до місцевихбюджетів. Руслан Рачинський запевнив майбутніх інвесторів у тому, що податковаслужба Запорізької області надає якісні сервісні послуги, про що вони зможутьпересвідчитися на власному досвіді.

Представляючи позицію митниці, Олексій Мужев запевнив, що митні органирегіону мають позитивний досвід співпраці з іноземнимипідприємствами-виробниками електроенергії та запропонував здійснювати митнеоформлення поставок для будівництва ВЕС у митних органах Запорізької області.

У ході круглого столу учасники проаналізували питання логістики, наповненнябюджетів, розмитнення, аспекти екологічного та соціального впливу, а такожвизначили першочергові кроки для підтримки іноземної компанії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора