Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі землекористувачі поповнили місцеві бюджети на 788 мільйонів

Дата: 25.09.2019 15:53
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

Власники та орендарі земельних ділянок за вісім місяців цього року сплатилидо місцевих бюджетів 788 мільйонів гривень. За інформацією в. о. начальникаГоловного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського, надходженняплати за землю перевищили минулорічні на 21 мільйон або на 2,7 відсотка.

Найбільші платежі надійшли за землі м. Запоріжжя – 269 мільйонів гривень,м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 95,5мільйона, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – майже 77мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 68,3мільйона, Якимівського та Приазовського районів – 56 мільйонів, Пологівського,Більмацького та Розівського районів – понад 52 мільйони тощо.

Фахівці податкової служби разом із представниками інших державних органівпроводять заходи, направлені на детінізацію земельних відносин. Так, упродовжцього року після здійснених звірок з місцевими радами, підрозділами податковоїслужби області, ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області та регіональноговідділення Фонду державного майна України було залучено до оподаткування 42суб'єкти господарювання, сума нарахувань земельного податку та орендної платиперевищила 5 мільйонів гривень. А за результатами заходу"Врожай-2019", який проводиться за участю місцевої влади таподатківців, річні додаткові надходження орендної плати за земельні ділянкидержавної та комунальної власності до місцевих бюджетів склали 1,3 мільйона.

Усього в регіоні нараховується понад дев'ять тисяч юридичних та 286 тисячфізичних осіб, які володіють або орендують земельні ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора