Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі підприємства погасили 105 мільйонів гривень податкового боргу

Дата: 25.09.2019 15:51
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

З початку року за рахунок погашення податкового боргу до бюджетів усіхрівнів надійшло 105 мільйонів 600 тисяч гривень, з яких 58,2 мільйонасплачено  до державної скарбниці, 47,4 мільйона– до місцевих. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС уЗапорізькій області Руслан Рачинський.

До боржників податкова служба застосовує заходи, передбаченізаконодавством. Так, з початку року з їхніх рахунків стягнуто платіжними вимогамита вилучено готівкових коштів на загальну суму 5,8 мільйона, близько одногомільйона надійшло від реалізації дебіторської заборгованості, від продажумайна, яке знаходилося у податковій заставі, до бюджету спрямовано майже 11мільйонів.

Крім того, в результаті застосування процедури розстрочення податковогоборгу погашено 2,7 мільйона, підприємства, які знаходяться в стадіяхбанкрутства, перерахували 4,5 мільйона.

З метою стягнення недоїмки податківці подали до суду 107 позовів на суму625 мільйонів. На даний час задоволено 35 з них на суму 129 мільйонів, сплаченодо бюджету 18,3 мільйона.

Упродовж січня-серпня заборгованість з єдиного соціального внеску скороченона 83,2 мільйона, зокрема, через органи Державної виконавчої служби – на 23,4мільйона. Станом на перше серпня підприємства і приватні підприємці заборгувалиперед Пенсійним і соціальними фондами 524 мільйони гривень.

Аби перевірити, чи має суб’єкт господарювання податковий борг, достатньозайти на вебпортал Державної податкової служби, і у розділі"Переліки" завантажити відповідний файл(https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html).Інформація щодо боржників регулярно оновлюється.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора