Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Моє село, мій рідний край, чарівний і прекрасний.

Дата: 24.09.2019 17:10
Кількість переглядів: 2941

Фото без опису

Як не любити те місце, де в перше побачив сонце, відчув запах землі, де відкрився світ життя. Ми серцем завжди линем до отчого порогу, рідної хати, до найдорожчих людей. Праця на селі – це велике фізичне напруження. Люди роблять село незвичайним, саме вони є його окрасою. Корніївка завжди славилася добрими талановитими людьми, які зберігають традиції та культуру свого села. Одна з традицій свято Дня села.

21 вересня відбувся захід до Дня народження села Корніївка на святі були гості з других сіл та жителі нашого села. Адже кожен з нас є представниками трьох великих родів – своєї родини, свого села, свого народу. Свято розпочалося з пісні яку виконала наша талановита солістка Лушник Тетяна. День народження села ми святкували однією великою родиною, тут зібрався корніївській рід наш увесь. Доповненням до цих слів і була пісня «Зелене жито» у виконанні ансамбля «Криниченька» сільського будинку культури. Це талановиті та віддані пісні люди які не можуть існувати без культури Гришко Ю.М., Герасименко Н.І., Кондра В.М., Пархоменко М.І., Карпенко С.П.,Мазурак Г.І., Лушник Т.М. Всіх жителів села привітав заступник Чкалівської ОТГ Овєчкін Ю.А., та ВО старости Корвєгін А.С. Згадали про страшні часи лихоліть разом з усією країною пережило наше село. Це 1923-33роки голодомору, друга світова війна, та війна яка відбувається зараз на Сході країни. Піснею «Дорога додому» привітали наших  захисників у виконання Герасименко Н.І. та Лушник Т.М. свій танок вихованці дитячого садочка присвятили найменшому жителю села Стовбуру Михайлику.  Для найстарших жителів села Іваницької С.А. та Сторчило В.М. виконали пісню «Мама» - дует Лушник Таня та Олег. В цю святкову днину привітали ювілярів які відмітили 90 років Ставицька О.Р. танцювальний колектив дівчат сільського будинку культури Ситнік Настя, Ситнік Аліса, Мамонтова Кіра, Іваницька Віка, Кичанова Настя. подарували їй  український танок. Також привітали ювілярів, які відмітили 80- років Назаренко І.Ф., Волощук С.О., Зайцева Г.І. прекрасну ліричну пісню виконала Кондра В.М. Одружитися – це гарна справа, але не всім дано щастя прожити в парі все життя. Благословенні небом ти подружжя, які прожили 55 та 60 років це подружжя Кисіль Віктора Полікарповича та Віри Ксенофонтіївни, Палій Валентина Олександровича та Віру Петрівну. Життя у сім ‘ї – це не лише кохання, але повне взаємо порозуміння. В цей день вітали пари які дочекались золотого весілля  Павленко Микола Васильович та Катерина Леонтіївна, Глотка Микола Олексійович та Ольга Іванівна. Їм подарував чудову  пісню Овєчкін Ю.А.  Вітали і новостворене подружжя Сахно 7 вересня вони стали на весільний рушник.  Музичні номери супроводжувалися вручення подарунків. Святкову програму продовжували учасники художньої самодіяльності села Калинівка. Також яскравим був виступ Шоу-балета з м. Мелітополь, під бурхливі оплески продовжили ансамбль «Веселяни» з смт Веселе. Всю цю програму вела наша талановита ведуча Мачешина Ольга Володимирівна.

Для дитячих розваг були батути, ігри. Всі змогли покуштувати страви на свій смак. (шашлик, шурпа, шаурма, дьонер) та інші смаколики.

Від жителів села та себе особисто подякувати всім – і дітям і дорослим за прекрасний концерт та виступи, а також за фінансову допомогу у проведенні свята ТОВ «Преображенське», ФГ «Катерина», Гришко Є.А., Іваницький І.В., Харитонюк І.Л., Нагога І.О., Бедюх І.І., Корвєгін А.С.

Говними рисами корніївців були і залишаються щирість, гостинність, вміння радіти кожному прожитому дню, а всі труднощі та негаразди здолати разом, щоб розквітало і ставало кращим наше село.

 

 

Директор СБК                   Л.М.Нагога



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора