Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Курортний сезон-2019: запорізькі громади отримали понадтри мільйони гривень туристичного збору

Дата: 16.09.2019 16:40
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

Під час курортного сезону до місцевих бюджетів Запорізького регіонусплачено 3 мільйони 76,5 тисячі гривень туристичного збору. Порівняно ізчервнем-серпнем минулого року надходження зросли майже на 1,8 мільйона.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькійобласті Руслан Рачинський, усього з початку року від готельєрів та власниківбаз відпочинку надійшло понад чотири мільйони гривень туристичного збору, що на2,4 мільйона або на 143 відсотки більше, ніж за вісім місяців 2018 року.

Найбільші суми отримали місцеві бюджети Якимівщини та Приазов'я – 1 мільйон462 тисячі, м. Запоріжжя – майже 1,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського таПриморського районів – понад 1,2 мільйона.

Усього у Запорізькій області зареєстровано 599 платників туристичногозбору, зокрема, це: готелі, кемпінги, санаторно-курортні заклади,квартирно-посередницькі організації та інші.

У 2019 році ставки збору встановлені у таких розмірах: до 0,5 відсотка відмінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – дляв'їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання(ночівлі). Водночас кожна місцева рада самостійно приймає рішення щодо ставоктуристичного збору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора