Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

«Перший дзвінок відкриває шлях у дорогу знань!»

Дата: 06.09.2019 18:17
Кількість переглядів: 1042

Фото без опису

Вже минуло літо променисте,
                                                                   Дзвоник знов до школи кличе нас.
                                                                   Тут все святково, гарно і врочисто
                                                                   В щасливу путь і в добрий час!


          День знань – особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись, відгукується на заклик першого дзвінка!

Саме така радісна, піднесена атмосфера в цей день панувала на подвір’ї           КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Свято першого дзвоника об’єднало педагогів, батьків, учнів, гостей у дружню шкільну родину.  

Звичайно ж, не обійшлося і без урочистостей: традиційно піднявся вгору прапор України, право його підняти було надано учням 11 класу Петреній Юлії та Шматку Олексію. Вітальні слова в адресу всіх учасників заходу прозвучали від директора школи Романенко Лариси Григорівни. Урочисто прийнято до шкільної родини 14 першокласників, які в цей день отримали в свою адресу побажання стати гідною зміною випускникам та прославляти школу творчими досягненнями, спортивними рекордами, найкращими знаннями.

Вітали також наймолодших школяриків і учні 11 класу, а першачки в свою чергу, з почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, смішили всіх присутніх дотепними віршиками,  а потім разом з першою вчителькою Микало Юлією Миколаївною відпустили в небо повітряні кульки, прощаючись з дошкільним життям.

Після урочистої частини розпочалося найцікавіше – з’явилася Королева знань і повідомила, про те, що зник шкільний дзвінок і тільки за умови виконання всіх завдань  можна буде його повернути. Всі учні повинні були діяти чітко, швидко і згуртовано: для учнів 1 класу було організовано цікаву екскурсію кабінетами школи, під час якої учні виконували різноманітні завдання та завзято шукали шкільний дзвінок; учні 2-6 класів змагалися в знаннях з української мови, з хореографії, відгадували кросворди, виконували логічні задачі. За перемогу в конкурсах команди отримували бонуси – маленькі дзвіночки. Учні 7-11 класів стали учасниками квесту «Перший дзвінок відкриває шлях у дорогу знань». 5 команд виконували найрізноманітніші завдання, які оцінювалися «таємними  агентами», роль яких виконували вчителі.  

На першому етапі команди змагалися в інтелектуальних конкурсах: відтворювали прислів’я, слова-відгадки розташовували а алфавітному порядку, «складали портфелі», формували взуттєвий гардероб учня. Виконавши перше завдання, отримували путівки, за якими треба було відшукати на території школи зміст другого завдання.

Другий етап мав художньо-естетичний напрямок:  команди створювали осінній букет з овочів і фруктів, малювали на асфальті вітальну листівку до Дня знань, писали на стенді побажання одноліткам в новому навчальному році та визначалися з рисами характеру «класного вчителя», а ще прикрасили святковий пиріг. Закінчився квест святковим флешмобом.

Наприкінці свята Королева знань з гордістю повідомила, що головний шкільний дзвінок відшукали учні першого класу. На згадку про свято  під  оплески всіх присутніх капітани команд подарували наймолодшим  учням маленькі  дзвіночки, і нарешті, пролунав перший дзвоник. Право подати який було надано учневі 11 класу Овдієнко Миколі та учениці 1 класу  Піскун Вікторії.

Ось так нетрадиційно, весело і креативно пройшло свято Першого дзвоника у нашій школі.

Бажаємо всім, хто має відношення до освітнього процесу, міцного здоров'я, терпіння, сімейного благополуччя, а учням – віри у власні сили, позитивних  емоцій, успіхів у навчанні.

 

         Заступник директора з ВР КЗ «Чкаловська ЗОШ І-ІІІ ступенів» О.Овчар та практичний психолог  Л.Роїк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора