Чкаловська громада

Запорізька область, Мелітопольський район

Поліпшили об’єкт оренди. Наслідкидля оподаткування ПДВ

Дата: 14.08.2019 15:34
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

Об’єктомоподаткування ПДВ є операції, зокрема, з постачання товарів, у тому числіоперації з безоплатної передачі, та послуг, місце постачання яких розташованена митній території України (п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу).

Постачаннятоварів/послуг включає також безоплатну передачу майна та постачання послугіншій особі на безоплатній основі (п.п. 14.1.185  ст. 14 Податкового кодексу).

Базаоподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їхдоговірної вартості. При цьому, для операцій з постачання товарів/послуг базаоподаткування не може бути нижче ціни їх придбання (188.1 ст. 188 Податковогокодексу).

Якщо витрати наполіпшення об’єкта оренди проведено за згодою орендодавця та не компенсованоорендарю, то при поверненні об’єкта оренди вартість поліпшення вважаєтьсябезоплатно наданою послугою.

Як наслідок, такавартість поліпшення підлягає оподаткуванню ПДВ за ставкою 20%, виходячи з цінипридбання товарів/послуг, використаних для такого поліпшення.

Якщо міжорендодавцем та орендарем укладено окремі договори про надання орендодавцемкомпенсації витрат орендаря на поліпшення об’єкта оренди, то суми коштів,сплачених (відшкодованих, компенсованих) за такими договорами, є окремоюоперацією з надання послуги з поліпшення основних фондів.

В такому випадку,така компенсація витрат на поліпшення основних фондів  визначається як окремий об’єкт оподаткуванняПДВ, та підлягає оподаткуванню за ставкою 20%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора